tag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post3478080787869465144..comments2023-10-29T12:28:50.274+01:00Comments on Col·lecció de moments: Forn de paCarme Rosanashttp://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-78767748910396651792015-03-13T02:06:35.276+01:002015-03-13T02:06:35.276+01:00Hehehehe una panificadora infecta :-DDDHehehehe una panificadora infecta :-DDDAssumptahttps://www.blogger.com/profile/07651317955082437887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-11810450980267088742015-03-07T23:05:12.409+01:002015-03-07T23:05:12.409+01:00Jo fa molt de temps que no veig cap llonguet enllo...Jo fa molt de temps que no veig cap llonguet enlloc. Com que voltem força... Mentre en vaig anar veient algun forn que encara en feien, en comprava, ara fa molt que no. Que bons eren! He de dir que els últims que ja anava trobant, tampoc eren com els d,abans.<br /><br />En aquests ültims anys, per aquí a Sant Cugat i la Floresta, han posat forns noys que ens han millorat molt el pa que mengem. El forn de la cantonada de casa, van passar de fer un pa boníssim amb forn de llenya a portar-lo d'una panificadora infecta... Preferia de molt, de molt el dels supers, mira què et dic. Ara torna a ser forn "normal" i estem en un entremig... No és cuit smb llenya. Però és força bo.Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-77946761845294229892015-03-07T22:59:30.362+01:002015-03-07T22:59:30.362+01:00Reviure coses agradables... Quina sort que tenim d...Reviure coses agradables... Quina sort que tenim de poder-ho fer...<br /><br />Moltes gràcies, guapa!Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-67133648416097932812015-03-07T22:38:11.695+01:002015-03-07T22:38:11.695+01:00Jo sóc molt, molt de recordar amb les olors, però ...Jo sóc molt, molt de recordar amb les olors, però moltíssim (crec que sóc una mica gosseta, que sempre estic ensumant hehehe)... i l'aroma d'un forn, d'una pastisseria és una temptació impressionant :-)<br /><br />Al poble del meu avi la torna la donaven amb mig llonguet o un llonguet sencer... Què bons els llonguets! Encara se'n fan? Ara només mengem pa pre-fabricat de supermercat (al menys jo). És cert que és baratíssim... però si sabés on hi ha un forn de veritat, que no enganyin (perquè perquè m'enganyin ja em quedo amb el del Mercadona) o sigui que el facin <i>realment</i> com s'ha de fer, encara algun dia hi aniria a buscar-ne una barra :-)))Assumptahttps://www.blogger.com/profile/07651317955082437887noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-59742742739355503262015-03-06T23:06:17.400+01:002015-03-06T23:06:17.400+01:00Recordo aquestes balances de la marca Mobba com si...Recordo aquestes balances de la marca Mobba com si les tingues davant, recordo la torna, que mai arribava a casa, i com la tallaven, recordo, sobretot, la flaire d'aquell pa deliciós. I la coca de pa que menjaven els dissabtes sucada amb tomàquet i un rajolí d'oli de sabor contundent. Mmmmm.<br />Carme, m'has fet reviure records entranyables mentre compartia els teus. El dibuix encantador.Glo.Bos.bloghttps://www.blogger.com/profile/04786109916430888847noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-7961854261359152002015-03-06T18:42:15.395+01:002015-03-06T18:42:15.395+01:00Recordar és bonic... Si no n'abusem. Pot ser q...Recordar és bonic... Si no n'abusem. Pot ser que ens faci sentir grans, això sí!<br />Però també dóna la sensació de vida viscuda i plena...Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-27207336561150742082015-03-06T18:39:07.371+01:002015-03-06T18:39:07.371+01:00L'olor de pa i de forn és capaç de fer-me desv...L'olor de pa i de forn és capaç de fer-me desviar del camí... ;)Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-57648819996264113012015-03-06T14:40:17.664+01:002015-03-06T14:40:17.664+01:00Recordo aquestes balances, !!
Jo havia pesat carn...Recordo aquestes balances, !!<br /> Jo havia pesat carn i el sistema de calcular el preu es feia calculant el preu amb l'agulla que marcava el pes.<br />Hi havia una escala de preus i tu calculaves l'import.<br />Sembla com si fos ara, que li posaré Lolita ?<br />Un tall d xai que tinc el marit no gaire bé de la panxa.<br />Seran vint pessetes ,!!<br />Passi-ho-ve Lolira ...<br /><br />Osti, ara em sento gran !!<br />Quan recordo aquestes coses..Pephttps://www.blogger.com/profile/14184856901536074748noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-1749627181049568282015-03-06T13:05:32.659+01:002015-03-06T13:05:32.659+01:00L'olor de pà acabat de fer és un dels millors ...L'olor de pà acabat de fer és un dels millors del món!!! Me l'has recordat i m'està entrant una fam ara... i jo també, sempre amb pà de sandwitx o congelat!!! A Catalunya el pà és boníssim!!!!!!! i les pastetes i coses per sucar amb la llet... nyam nyam necessite dolços!!! Adahttps://www.blogger.com/profile/16220777077541382581noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-33891023971796936832015-03-06T12:16:33.710+01:002015-03-06T12:16:33.710+01:00El forn de llenya té un toc especial, eh? a mi em...El forn de llenya té un toc especial, eh? a mi em farien més mandra les cues que no pas el matinar... Ja se sap... Les coses bones ... Es fan gruar...Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-48962751229179771732015-03-06T12:14:30.694+01:002015-03-06T12:14:30.694+01:00Apa, quin plaer podrr recordar totes aquestes cose...Apa, quin plaer podrr recordar totes aquestes coses i compartir-les... Aix... Ens fem grans... ;)<br /><br />Bon dia i bon cap de setmana, M RoserCarme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-26548064249585121732015-03-06T12:12:57.178+01:002015-03-06T12:12:57.178+01:00Les de pesos també les recordo... Molt maques eren...Les de pesos també les recordo... Molt maques eren... em fa il·lusió tenir una fornereta com tu, que ens dugui records autèntics i fiables. Gràcis nina!<br /><br />La meva mare també tapava el pa amb un drap de fil o bé rl posava en una "coixinera" que deia ella, però no era de cap coixi, era com en deien de les bosses de roba per guardar el pa. "La coixinera del pa". <br /><br />Una abraçada de fornereta a fornereta... <br /><br />Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-31606426838253330972015-03-06T12:07:18.434+01:002015-03-06T12:07:18.434+01:00Aquesta em sembla una molt bona raó!Aquesta em sembla una molt bona raó!Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-2130982737921135302015-03-06T10:00:18.663+01:002015-03-06T10:00:18.663+01:00aquí al poble encara temin un forner que té forn d...aquí al poble encara temin un forner que té forn de llenya... només fa una fornada de bon matí i te unes cues impressionats.... si no matines força ni el tastes ( aquí casa poques vegades arriba... això de matinar...)Núria Martínez (Bruixeta)https://www.blogger.com/profile/15074832451148459060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-10480108496838639752015-03-05T20:49:45.875+01:002015-03-05T20:49:45.875+01:00Tens raó, tan les olors com la visió d'alguns ...Tens raó, tan les olors com la visió d'alguns objectes, ens porten records del passat...I quina olor el pa acabat de fer, i la torna que tampoc arribava a casa, de vegades era un llonguet...I la coca de forner , que amb una presa de xocolata, no ens faltava cap dissabte, gràcies al sac de farina que ens enviaven els padrins.<br />També recordo l'època que menjàvem "xuscos" de pa moreno, que com que hi havia gana també els <br />trobàvem bons.<br />Els meus oncles tenien una botiga i aquestes balances, recordo haver-les fet servir ( per les vacances) i les de pesos també i fins i tot, la romana...<br />Bon vespre, Carme.M. Roserhttps://www.blogger.com/profile/01452178754223120835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-49322289441945859122015-03-05T20:16:43.020+01:002015-03-05T20:16:43.020+01:00Les balances de pesos encara eren més maques. Les balances de pesos encara eren més maques. Consolhttps://www.blogger.com/profile/12869240079141297022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-71790175845534497442015-03-05T20:07:03.033+01:002015-03-05T20:07:03.033+01:00Aquesta balança és de les modernes, Carme! ;)
Com...Aquesta balança és de les modernes, Carme! ;) <br />Com saps, el meu pare era forner, per tant he viscut moltíssims anys al forn. Quan era petita la balança que utilitzaven era de <a href="http://fotos.tsncs.com/img/IMAGENES-USUARIO/IMG_959/9c6785b0-f387-439b-ada6-b53393f8dd25_634020102033087291.jpg" rel="nofollow">PESOS</a>, fixa't!!<br />A casa teníem un forn de llenya i el pa es feia amb llevat. Potser això fos precisament el que feia que el pa es mantingués més dies comestible. Recordo que com més dies tenia estava molt més bo per menjar amb tomàquet refregat i és que llavors només es tapava amb un drap de cuina de fil i ho mantenia molts dies com si fos recent.<br />Durant molts anys tot això s'havia perdut, però darrerament s'està tornant a aquesta elaboració, molt més sana.<br />I que em dieu de la seva olor? ... Com ho trobo a faltar tot!!<br /><br />M'ha encantat aquest post, molts, moltíssims records m'estan acompanyant.<br />Gràcies, nina ... aferradetes!!sa llunahttps://www.blogger.com/profile/01417395106113354142noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-18963845554321369352015-03-05T19:43:24.744+01:002015-03-05T19:43:24.744+01:00I jo que actualment tinc molta família de flequers...I jo que actualment tinc molta família de flequers...també el congelo però moltes vegades és perquè en porten massa i no m'agrada llençar.Garbí24https://www.blogger.com/profile/11530950066492615578noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-8675434201384449412015-03-05T19:15:32.154+01:002015-03-05T19:15:32.154+01:00A mi també em semblen més maques ara... ;) les bal...A mi també em semblen més maques ara... ;) les balances!<br /><br />Gràcies, Consol!<br />Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-70439305774523027262015-03-05T17:21:50.453+01:002015-03-05T17:21:50.453+01:00Aquestes balances ara les trobo molt maques, abans...Aquestes balances ara les trobo molt maques, abans, quan eren usuals, no m'hi fixava. També recordo la torna i l'olor que feia el pa. Un temps que queda lluny.<br />Avui m'agraden les línies sense color. Consolhttps://www.blogger.com/profile/12869240079141297022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-71016966633993947702015-03-05T15:36:27.138+01:002015-03-05T15:36:27.138+01:00Evidentment que la tieta Magda trobaria molt pitjo...Evidentment que la tieta Magda trobaria molt pitjor llençar-lo que congelar-lo... Segur que ho acabaria entenent...<br /><br />Aquí al meu poble torna a haver-hi pa bo... No fa gaires anys, però certament la cosa ha millorat.Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-44777942043741587352015-03-05T15:32:52.734+01:002015-03-05T15:32:52.734+01:00Sí... Com la magdalena de Proust! Pero els croiss...Sí... Com la magdalena de Proust! Pero els croissants bons de pastisseria emcara existeixen a molts llocs... T'hi hauràs de desplaçar..çCarme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-29025151855286989992015-03-05T15:29:51.890+01:002015-03-05T15:29:51.890+01:00És cert, aquí, al Vallès veí, ara fa 15 o 20 anys ...És cert, aquí, al Vallès veí, ara fa 15 o 20 anys es menjava un pa horrorós d'una panificadora infecta. En aquest últims 5 o 6 anys han posat forns que tornen a fer pa molt bo... Tabta competència han tingut que fins i tot el de la panificadora sembla que ha millorat. Torna a haver-hi pa bo, pe sort. Jo tambe sóc panarra... I sobretot "coquera" ;)Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-65311711070580244582015-03-05T15:25:28.164+01:002015-03-05T15:25:28.164+01:00 ;) un petó bonica... ;) un petó bonica...Carme Rosanashttps://www.blogger.com/profile/03390051173518641580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4021423231021201990.post-73425341998092619672015-03-05T15:22:11.860+01:002015-03-05T15:22:11.860+01:00Ets encara més panarra que jo!! Mira que m'agr...Ets encara més panarra que jo!! Mira que m'agrada el pa, i si és bo, com m'imagino que és el que comenta l'Ignasi, em torna completament boig. Encara que si és normal me'l menjo igual. Ara el pa realment no val tant la pena, si no el congeles es fa dur de seguida. Descongelat no és tan bo, però almenys es pot menjar. Ho congelem tot, és una bona manera de conservar, i encara que potser era millor quan es comprava cada cosa al moment, anem curts de temps i sempre és millor congelar el menjar que haver-lo de llençar. Penso que la teva família et perdonaria a poc que entenguessin com vivim avui.Sergihttps://www.blogger.com/profile/08735151452501299430noreply@blogger.com