dimecres, 23 de desembre del 2015

Branca d'olivera



Negres i verdes,
les olives, a punt
de ser collides.
.......................................Carme

A l'amanida, 
 la petita arbequina. 
Blanca o morada. 
......................................Xavier

 "Et tractaré amb molta cura, 
com si fossis una oliveta 
et banyaré amb aigua de mar 
que neteja l'amargor 
i et menjaré a poc a poc ... 
com un bombonet salat d'aquells que caga el tió."
.....................................................................................Pere

14 comentaris:

  1. no n'hauria de fer abús,
    però les negres m'agraden més;
    és curiós: em va a temporades,
    segons les èpoques de la meva vida;
    per què?

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agraden totes...
      Potser simplement, perquè a la vida,
      Tot acostuma a anar a èpoques...

      Elimina
  2. I boniques que són a dalt de l'arbre i al plat! Jo les vaig patir molts anys, anant-les a collir. És un dir perquè no és pesada la feina de collir olives, comparada amb altres feines del camp. Un any en vaig fer un àlbum digital fotografiant-los des d'una collita fins la següent, per al meu pare. Ara que no hi pot anar se'l mira sovint. Bones festes, Carme, i una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és informació de primera mà. M'agradaria veure el teu àlbum.
      Bones festes, Teresa!

      Elimina
  3. Perfecte! Perquè jo estic a punt per menjar-me-les!

    ResponElimina
  4. A l'amanida,
    la petita arbequina.
    Blanca o morada.

    Bones Festes Carme. A tu i a tothom que passa pels "Moments"

    ResponElimina
  5. "Et tractaré amb molta cura, com si fossis una oliveta
    et banyaré amb aigua de mar que neteja l'amargor
    i et menjaré a poc a poc ... com un bombonet salat
    d'aquells que caga el tió."

    Bon Nadal i una abraçada Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja són ben bé com bombonets salats... és veritat!

      Una abraçada, Pere!

      Elimina
  6. A mi m'agraden de totes les maneres, arbequines, amb anxoves, trencades, negres amb all... No sabia que és època de collir-les, suposo que encara s'han de tenir en conserva. El poema em suggereix que ja som a punt per Nadal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A començament de Desembre vam veure que les collien, allà a la Terra alta...

      Elimina
  7. Aquest any seran de bon collir, mentre no faci més fred...Després anirem a buscar l'oli per tot l'any!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, amb el fred segur que és més dur passar el dia collint olives.

      Elimina