dimecres, 23 de desembre de 2015

Branca d'olivera



Negres i verdes,
les olives, a punt
de ser collides.
.......................................Carme

A l'amanida, 
 la petita arbequina. 
Blanca o morada. 
......................................Xavier

 "Et tractaré amb molta cura, 
com si fossis una oliveta 
et banyaré amb aigua de mar 
que neteja l'amargor 
i et menjaré a poc a poc ... 
com un bombonet salat d'aquells que caga el tió."
.....................................................................................Pere

14 comentaris:

  1. no n'hauria de fer abús,
    però les negres m'agraden més;
    és curiós: em va a temporades,
    segons les èpoques de la meva vida;
    per què?

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi m'agraden totes...
      Potser simplement, perquè a la vida,
      Tot acostuma a anar a èpoques...

      Elimina
  2. I boniques que són a dalt de l'arbre i al plat! Jo les vaig patir molts anys, anant-les a collir. És un dir perquè no és pesada la feina de collir olives, comparada amb altres feines del camp. Un any en vaig fer un àlbum digital fotografiant-los des d'una collita fins la següent, per al meu pare. Ara que no hi pot anar se'l mira sovint. Bones festes, Carme, i una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és informació de primera mà. M'agradaria veure el teu àlbum.
      Bones festes, Teresa!

      Elimina
  3. Perfecte! Perquè jo estic a punt per menjar-me-les!

    ResponElimina
  4. A l'amanida,
    la petita arbequina.
    Blanca o morada.

    Bones Festes Carme. A tu i a tothom que passa pels "Moments"

    ResponElimina
  5. "Et tractaré amb molta cura, com si fossis una oliveta
    et banyaré amb aigua de mar que neteja l'amargor
    i et menjaré a poc a poc ... com un bombonet salat
    d'aquells que caga el tió."

    Bon Nadal i una abraçada Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja són ben bé com bombonets salats... és veritat!

      Una abraçada, Pere!

      Elimina
  6. A mi m'agraden de totes les maneres, arbequines, amb anxoves, trencades, negres amb all... No sabia que és època de collir-les, suposo que encara s'han de tenir en conserva. El poema em suggereix que ja som a punt per Nadal.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A començament de Desembre vam veure que les collien, allà a la Terra alta...

      Elimina
  7. Aquest any seran de bon collir, mentre no faci més fred...Després anirem a buscar l'oli per tot l'any!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí, amb el fred segur que és més dur passar el dia collint olives.

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari