dissabte, 14 de desembre del 2013

L'Auca de la Joana Raspall

Aquesta  Auca,  me  l'ha enviat  per correu  una  amiga  que l'ha trobada a la Paret  de les auques  de  Joan Vilamala.  Com a  un petit  homenatge  més  a la Joana  la  comparteixo  aquí.  M'ha sorprès  pel fet d'utilitzar  un dibuix meu...   no em fa pas  res  que  s'utilitzin els meus  dibuixos,  fins  i tot em fa  il·lusió... però  pregunto  jo,  cal amagar  la signatura?  Si  aneu a  les  Itineràncies  hi trobareu  el mateix  dibuix.  Ah! I els gira-sols  de la vinyeta  35,   doncs  també  els  vaig  dibuixar  jo...

Com que tota  l'auca  sencera  em quedava  aquí  molt  grossa  i no  sabia  com col·locar-la   millor  us  en deixo simplement  l'enllaç:  Auca  de la Joana Raspall.



Text de l'auca: Joan Vilamala, 2013
La paret de les auques http://www.auques.cat

36 comentaris:

  1. Està bé, l'auca. Sí, ja he reconegut els teus dibuixos. Ets famosa!!! Això de llevar el nom supose que ho deuen haver fet per homogeneïtat, per no haver de posar en cada cas a qui correspon la imatge (potser en alguns casos ni ho deuen saber, en el cas d'imatges que circulen per la xarxa).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segurament que tens raó... Tampoc té molta importància, al menys en el meu cas que això és només un passatemps.

      Elimina
  2. Els teus dibuixos triomfen, no m'estranya que els hagin posat a l'auca. Ara, això d'amagar la signatura no ho trobo gaire bé, sobretot perquè és un cosa que circularà i sempre s'agraeix saber de qui són les il·lustracions. Sigui com sigui, m'agrada, és un bonic detall d'homenatge. Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  3. Completament d'acord amb la Silvia.
    Clar que fa il·lusió que la feina d'una agradi, però recoi que poc costa donar-li almerit a qui el te, no?

    ResponElimina
  4. No la coneixia, a la Joana, fins fa unes setmanes quan vaig veure el reportatge que va fer la Roser en el seu bloc de l'homenatge, i després la notícia de la seua mort...

    Pel poc que conec d'ella em fa l'efecte que era una escriptora excepcional.

    Comprenc molt bé el que dius dels dibuixos "furtats", jo també m'he trobat amb situacions que no són fàcils de pair, potser per això sóc molt respectuós amb l'obra dels altres.

    Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també m'he trobar amb algunes coses desagradables, aquesta em sembla poc important... Jo també sóc respectuosa i sempre que utilitzo imatges o textos en cito els autors... Encara que sigui per haver dibuixat una foto d'una altra persona. Sempre els coto, perquè la composició i la idea de la imatge és d ells.

      Gràcies i salut!

      Elimina
  5. Com no reconéixer els teus dibuixos?
    A veure si un dia et fem una auca a tu.
    La de la Joana és bonica...
    Una abraçada, col·leccionista de moments!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres...no than dement permís per posar els tees dibuixos?
      això si que no m'agrada...
      Tu no t'ho hauries pensat dues vegades en dir que si: sí i sí. :)

      Elimina
    2. I tant que sí i sí... si em fa il·lusió i tot, formar part de l'auca de la Joana...

      Elimina
  6. Fan gràcia les fotografies de la Joana de joveneta, tenia un rostre agradable.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí... i amb l'edat encara se li feia més i més agradable...

      Elimina
  7. L'auca és una bona pensada, però això d'usurpar dibuixos no està tan bé. S'hauria de citar les fons, ja suposo que a tu et fa il·lusió que una il·lustració teva sigui feta servir per aquesta finalitat, però hi ha gent que no té massa respecte pel que és propietat intel·lectual.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo penso que en una auca d'aquesta mena tampoc cal matar-s'hi massa, amb no treure el nom, jo ja en tenia prou i de sobres...

      Elimina
  8. M'agrada força aquesta auca, però em sap greu això del nom en els teus dibuixos, perquè no costava gaire deixar-los signats tal com estaven, encara que després no especifiquessin qui n'era l'autor... Però sí, pots estar-ne orgullosa, que els hagin escollit!
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho penso ben bé així, no cal citar, ni posar enllaços ni res... simplement respectar el dibuix tal com era.

      Elimina
    2. Carme, sóc en Joan Vilamala. Fixa't que les vinyetes són molt apaisades 300x200 i això comporta deformar la imatge si no es vol sacrificar el teu nom. Ho intentaré esmenar. Ui, si t'expliqués el que passa amb l'autoria de les meves auques...

      Elimina
    3. M ho imagino, Joan, m'han arrobat auques teves per diferents camins... Corren molt i això és bo. De moment sempre m'han arribat com cal, amb el teu nom. Pero ja imagino que hi deu haver de tot.

      Gràcies pels comentaris... M'agraden molt les teves auques

      Elimina
  9. L'Auca està molt be però et dono la raó Carme si fan servir els teus dibuixos, com a minim o que et demanin permís o t'ho facin saber i que no n'amaguin l'autoria

    ResponElimina
  10. també és cert que fins i tot mirat d'una altra banda et pot fer fer sentir bé , això vol dir que hi ha molta gent que admira els teus dibuixos, tanmateix haurien de posar a ui pertanyen
    bon diumenge

    ResponElimina
    Respostes
    1. En fi, tampoc té molta importància, però sorprèn... crec que la gent no és conscient que vivim en un món petit i que la xarxa és immensa, però tot se sap i tot es veu...

      Elimina
  11. Està molt bé dedicar una auca a la Joana Raspall, no està bé la manera com s'ha fet. Que una persona s'apropii d'una cosa feta per una altra (sigui una imatge, dibuix o text) i ni demani permís, ni citi a l'autor, és aquesta una pràctica lamentablement molt estesa però igualment deplorable. Allò que és una pràctica habitual per a molta gent no necessàriament està ben fet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Consol, tens raó és ben habitual, aquesta manera de fer. Però hi ha casos i casos... en aquest la veritat és que el disculpo bastant. No em sap greu tot i que la sorpresa (amb la seva part bona i la no tant) em va fer penjar-ho al blog. Pitjor va ser una vegada que tot un ajuntament de Sant Cugat (que té webs, la cosa) va publicar en una revista del poble un balcó dibuixat per a mi, una mica manipulat, havent tret la signatura i sense ni permís ni cita... a aquests sí que els vaig escriure per queixar-me'n... em va semblar indignant com a mal exemple.

      Elimina
    2. Doncs em sap greu, senyora dels Moments, jo sóc dels que roben impunement imatges d'Internet contínuament. Sí, ja ho sé que això no està bé, però què vol que hi faci, a la guerra em van convertir en un mal home i ara, a la meva edat, ja no canviaré. Però aprofito per a demanar disculpes a tots aquells a qui els he robat, i a tots aquells a qui els robaré en un futur (ja he dit que a aquestes alçades no canviaré). Prengui-s'ho com un homenatge, si jo sabés dibuixar tan bé com vostè, no necessitaria fer de bandoler digital. Un bes.

      Elimina
    3. Doncs miri, Sr. Strike, a mi no em fa res que vostè o qualsevol altra persona utilitzi els meus dibuixos. Entenc molt bé, també, que tot i que en principi no costa res, a vegades sigui difícil citar bé l'autor i posar enllaços (en el cas de l'auca és evident que era una mica complicat), però li he de dir que si deliberadament vostè tallés el bocinet de dibuix on surt la signatura meva, li diria que té un morro que se'l trepitja... o potser una dentadura que se la trepitja, (ja que de morro no n'hi queda gaire,) he, he, he... i així quedaria la cosa... tan amics. Que d'amics amb morro o amb dentadura, també n'hi ha, ja se sap.

      Elimina
  12. La Joana ha estat una gran companya de viatge quan hem treballat textos seus al llibres de Llengua (Sabíem que eren seus) Pel que fa als dibuixos no costa res demanar permís i fer-ne referència a l'autora o a la font d'informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Totalment d'acord, gràcies, s'ha de reconèixer que la feina de les auques que fa en Joan Vilamala, m'agrada molt i que per això no em sap greu... una abraçada, Rafel.

      Elimina
  13. La xarxa és tant gran que tothom es pensa que pot fer ús de tot el que hi circula, encara que no és ni hauria de ser així. De totes maneres sempre és un honor veure en altres llocs la feina d'un mateix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així mateix ho veig, em fa il·lusió ser en aquesta auca...

      Elimina
  14. M'agraden molt les auques, trobo que són una manera divertida d'explicar una història. També n'he fetes algunes però només el text, amb els dibuixos no m'hi he atrevit mai...
    Jo, quan faig un post, normalment agafo les imatges d'Internet, però com que no duen cap nom, ningú es pot queixar...Ara, si un dia poso imatges que he tret d'un post, o d'un autor que conec, sempre ho faig constar. També he reconegut els teus dibuixos i trobo que està molt lleig que hagin esborrat la signatura...En aquest món hi ha gent per tot...
    Petonets, Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta mena de coses, com les auques que m'agraden molt, es fan amb il·lusió i aleshores es tira pel dret... No em sap greu, no... em va sorprendre trobar-m'hi i la sorpresa va produir el post, però no em sap greu, la veritat.

      Elimina
    2. Carme, si cal, disculpa'm. La veritat és que per no deformar el dibuix vaig optar per no posar el nom. M'hi vaig veure obligat. No ho vaig saber fer millor. Si m'ho haguessis fet saber ho hauria arreglat de seguida. Avui 01.03.15 casualment ho he vist i t'he fet aquest correu. Enhorabona pels teus dibuixos. Si depengués de mi m'encantaria comptar no sols amb una vinyeta sinó amb tota una auca! Una abraçada, artista! Joan Vilamala www.auques.cat

      Elimina
    3. Joan, penso que allò que va provocar el meu post, va ser més aviat la sorpresa... Com dic aqui sobre mateix, al comentari de dalt, de fet em fa il·lusió.

      Admiro la teva feina amb les auques i més aviat t'agraeixo que hagis triat dibuixos meus. No et vaig dir res, em sembla quea la teva paret de les auques no vaig saber on deixar comentaris. No hi facres, Joan , cap problema... No sé si seria capaç de dibuixar tota una auca... Ja m'agradaria també...

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari