dijous, 2 de juliol del 2015

La recompensa


Per haver participat en el documental de Pedrolo com a micromecenes, m'han enviat el DVD, una samarreta que diu  "Radicalment, la llibertat" i un disc de Cesc Freixas.

El títol del disc "Tocats pel foc" és un títol de Pedrolo. I també hi ha una altra cançó "Acte de violència" que n'és un altre.  En aquesta, Cesc Freixas utilitza el concepte principal de la novel·la: "És molt senzill, quedeu-vos tots a casa" deia Pedrolo, en aquest llibre.

Us deixo amb una de les cançons.  O dues...



28 comentaris:

  1. L'eslògan aquest "És molt senzill, quedeu-vos tots a casa" del Pedrolo també serví a Josep Guia del País Valencià per dir: "És molt senzill, diguem-ne Catalunya."
    Felicitats pel programa. Al llistat dels crèdits finals vaig llegir el teu nom entre tots els que veu participar en el micromecenatge: Ma. Carme Rosanas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no vaig saber trobar el meu nom, doncs... Ho hauré de tornar a buscar-

      No coneixia aquest disc de Cesc Freixas, ni sabia que havia fet aquest homenatge a Pedrolo. Ja el duc al cotxe, per anar-lo escoltant.

      Elimina
  2. Quin regal més xulo!, quina il.lusió ha de fer. Per a mi Manuel de Pedrolo és el Mecanoscrit del segon origen, com em va agradar!.

    ResponElimina
  3. M'emporto en Pedrolo a casa.
    Amb molt d'afecte.

    ResponElimina
  4. El què es fa amb el cor, sempre té alguna recompensa...Felicitats.
    Petonets, Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert, la millor recompensa és el reportatge, això és evident. Però els regalets sempre fan il·lusió.
      Bona nit, M Roser!

      Elimina
  5. Un lot ben maco, fa goig. :-))
    Per cert jo també vaig trobar-te als crèdits del documental. Ets l''últim nom de la sisena línia de la llista de micromecenes, per ser exactes.

    ResponElimina
  6. Estic segur que vas participar en el mecenatge perl teu amor per Pedrolo, no pas per la recompensa, així que rebre aquests regals és tot un premi i segur que t'arriba molt. Fer les coses perquè hi creus és la millor manera possible.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, que pots estar-ne segur!!!

      Per cert un comentari que se surt una mica de tema... Però segueix sent Pedrolo...
      He rellegit el Mecanoscrit, perquè volia recordar-lo bé abans de veure la peli i crec que fa quasi 40 anys que l havia llegit. I m he adonat que hi ha un nom que no vaig retenir. A l últim capítol quan parla dels qui estan interpretant aquests manuscrits i de les seves diferents opinions... M he fixat que un d'ells es diu ”Olguen Dalmasas" . Segur que tu te'n recordes del blocaire que duia aquest nom! Quan ens comentàvem mai vaig pensar que era un nom d'un protagonista de Pedrolo. M'ha vingut de sorpresa i m ha fet gràcia comentar-t ho. No sé qui més pot recordar-lo, però segur que tu sí!

      Elimina
    2. Naturalment que sí! I a mi em va passar el mateix que a tu. Recorda que jo el Mecanoscrit el vaig rellegir fa uns anys, i també vaig descobrir aquest nom, i em va fer molta gràcia. Vaig anar al seu blog, no recordo si estava actiu o no, i vaig veure que tenia penjada una imatge a la barra lateral d'una noia amb un nenet amb faccions de negre, la imatge era sense color, però. L'havia vista molts cops, però mai l'havia relacionat, fins llavors. El bo de l'Olguen era un fan del Mecanoscrit, ja es veu.

      Això m'ha passat en altres ocasions també. La nostra cultura és limitada, no coneixem totes les referències, i alguns blogaires han fet servir noms pel blog, o per ells o elles, que fan referència a alguna obra que desconec. És més, que no sé d'on ve. Però quan per casualitat ensopego amb aquella referència en una obra em fa molta gràcia. Els gustos de la gent són realment variats i rics.

      M'ha agradat que em recordessis l'Olguen, ja tenim una bona pila de records blogaires...

      Elimina
  7. Ostres, m'agrada Pedrolo i m'agrada en Cesc Freixas. No vaig assabentar-me de la iniciativa sinó també hi hauria col·laborat (i no només pel regal).
    De Pedrolo només he llegit Joc Brut, un dietari que està editat en dos volums i el mecanuscrit. De fet, són els únics llibres que he trobat d'ell a la biblioteca (a veure si aviat ho solucionem, això)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Costa tant de trobar llibres seus... Jo n'he llegit més o menys la meitat dels que ha escrit... I m'agradaria seguir, però ni hi són, ni a les biblioteques, ni enlloc. El passat Sant Jordi, en vaig teobar 3 o 4 d'antics en una parada de llibres de vell. Llàstima!

      Elimina
  8. Una bona iniciativa, i amb recompensa! :)
    Pedrolo, prolífic i polifacètic, mereix ser recordat, com escriptor, com poeta i com el home compromès que va ser.

    ResponElimina
  9. xulíssim!!! moltes felicitats!!!! un regalàs

    ResponElimina
  10. Enveja de la recompensa. No coneixia les interpretacions de Cesc Freixas, estan molt bé.

    ResponElimina
  11. En vas fer publicitat? M'agradaria haver-ne estat micromecena.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No me'n recordo gaire bé, però diria que no en vaig fer publicitat, perquè me,n vaig assabentar bastant a l'últim moment.

      Elimina
  12. En Josep Lluís va veure el documental per la tele que van fer fa pocs dies i va dir que li havia agradat molt :-) Immediatament vaig pensar en tu i li vaig dir que tu n'eres súper fan :-)

    El que no li vaig dir és això del micromecenatge perquè no ho sabia... darrerament estic més "out" que "in"... Em sento com si jo no fos jo... i no m'agrada gens... és molt estrany.

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada, doncs que Pedrolo et faci pensar en mi...

      Se't troba a faltar, Assumpta! A veure com t'ho fas per tornar a ser tu...

      Elimina
    2. Avui ho estic aconseguint una mica ;-)))

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari