dijous, 12 de desembre del 2013

La Vall d'Ora 3 - La serra de Busa des de la Rectoria



Una  vegada,  deu fer  uns  12   o 13   anys,  vaig  fer  un curs, era  una mena de seminari de cap de setmana, sobre  com atendre  persones  que havien patit  una catàstrofe  important.  Catàstrofes col·lectives. Aquest  curs  el vam fer en un lloc  meravellós  i impressionant  que es  diu  la  Rectoria de la Selva, al terme municipal de Navès.

Vaig  quedar  captivada  pel lloc  i sempre  deia que hi havíem de tornar.  Ho he  fet  fa pocs  dies.  El panorama segueix  essent  espectacular,  però  el lloc (ooooooh!)  està  potinejat,  amb pistes  esportives, amb edificis nous  amb tancats  que  t'allunyen del panorama...  a  veure  com queda quan acabin les  obres...

Sort  que l'he  recordat tants  i tants  cops  que la imatge  antiga  perdura  en mi...  la  utilitzo  de vegades com a lloc  relaxant  per  calmar  la  ment,  quan  em  fa  falta.





18 comentaris:

  1. Quina diferència entre la primera foto i la darrera. Quin a llàstima. Però conserves la bellesa en la ment i la plasmes pintant-la.

    ResponElimina
    Respostes
    1. He d'aclarir que les dues fotos estan fetes el mateix dia, l'únic que la primera és sense agafar les edificacions, mirant directament cap al paisatge... però abans hi havia l'església i la rectoria (casa de colónies. ja en aquell moment) i un prat immens al seu costat... un planell preciós que ja no existeix.

      Elimina
  2. Dona, les tanques són per a que no s'escape la pilota muntanya avall.

    ResponElimina
  3. L’esser humà sembla que no és feliç si no destrossa la natura... estic amb tu, en quedo amb la primera imatge, inspira calma i tranquil•litat.

    ResponElimina
  4. Sembla mentida com enlloc de tenir cura de la natura que ens regala tanta bellesa, ens dediquem a fer-la malbé...Una pena.
    Petonets, ecològics.

    ResponElimina
  5. Ups, quin xasco! sort de la memòria, la pintura i la fotgrafia que ens permet preservar aquests bells paratges intactes.

    ResponElimina
  6. Malauradament hi ha gent que no valora ni s'estima allò que té. Una vegada vaig sentir una cosa ben certa: la cobdícia i la ignorància, juntes, ens portaran a la perdició. Perquè hi ha gent així es fa tan necessari que hi hagi gent que lluiti per defensar la seva terra.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que els nens, avui dia tenen camps d'esport a tots els coles o pobles o ciutats... a la muntanya que gaudeixin de la muntanya, no? que canviïn d'activitats per uns dies...

      Elimina
  7. La segona foto no fa venir ganes de pintar-la, enlloc d'endavant anem cap endarrere

    ResponElimina
  8. La cobdícia pot trencar qualsevol paissatge, no aprendrem mai.

    ResponElimina
  9. És una llàstima haver de viure dels records, però. Els humans ja ho tenim això, que solem espatllar les coses, però el lloc segueix sent maco.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La vista no ha canviat... i és molt maca, només el prat immens i preciós que envoltava l'església i l'edifici antic, aquest se l'han carregat del tot...

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari