dissabte, 29 d’agost del 2009

Llibreta de vacances 5

Els llacs, perquè puguin continuar essent llacs, necessiten unes condicions determinades de renovació d'aigua, de nivell, de cabdal. Si no les tenen, ja sigui per causes naturals o artificials... la vegetació, les herbes, els joncs, les bogues... van ocupant el llac i amb les seves arrels, fulles, tiges que van fent gruix amb el llot del fons, van reduint la profunditat del llac i el llac va morint o desapareixent mica en mica.

Als llacs del Pessons, tocant a l'estació d'esquí de Grau Roig, agafen aigua dels llacs per a fer neu artificial. La conseqüència és que els llacs afectats, s'estan morint, colonitzats per la boga o "bova", com en diuen allà dalt. Diuen els entesos que en una vintena d'anys els llacs deixaran d'existir i com a molt quedaran aiguamolls. Em sembla una gran bestiesa tot plegat. Una més.


15 comentaris:

  1. A mi també em sembla molt malament tot això que expliques. No es pot fer alguna cosa abans que sigui massa tard?

    ResponElimina
  2. Hem de saber conservar la natura sinó la terra es farà inhòspita.

    ResponElimina
  3. que la ma de l'home serveix per quelcom mes que destruir

    ResponElimina
  4. Khalina... a mi em sembla tan fàcil. Si hi ha neu s'esquia i si no n'hi ha no s'esquia, com abans. Però es veu que no ho és... ara s'ha d'esquiar sempre, s'han de pagar tantes instal·lacions i tanta ferralla que posen per les muntanyes.

    Elvira, a vegades sembla ben segur això: és farà inhòspita. Només fem que disbarats.

    Mon, i tant que sí! però...

    ResponElimina
  5. Val l'aforisme de a més intel·ligència més destrucció...?
    Pensem, però en que pensem? El diner ho engoleix tot, més o menys de pressa...En els anys que he viscut he vist en el meu entorn tants canvis... i no tots a favor. Anton. fas bé de denunciar, encara que sols sigui això,...

    ResponElimina
  6. No podem destruir el nostre habitat , i despres que?

    ResponElimina
  7. I tant que és una bestiesa... i una bestiesa de les grosses!!

    Què passa, que si no hi ha neu i els nens pijos no poden anar a esquiar i a presumir del moreno de la neu i de la cama trencada perden status social?

    Neu artificial... i es carreguen la natura.

    Vergonya!!!

    ResponElimina
  8. On és el sentit comú que tenien els nostres avis? Aix!

    ResponElimina
  9. Fa poc em varen enviar un vídeo documental, (http://www.youtube.com/watch?v=SWRHxh6XepM)
    On una de les coses que explica és que la civilització de la illa de Pasqua va desaparèixer per què els seus habitants varen esgotar els recursos naturals de la illa. En el documental es pregunta com és que no se'n van adonar a temps.
    Doncs anem pel mateix camí, aquí.
    En el fons, la Terra és una gran illa dins l'univers. (El vídeo dura 1h 33')

    ResponElimina
  10. "Tot s'accelera" És una de les frases que em varen quedar després de veure el documental HOME
    Si no tens temps de veure'l pots provar algun dels tràilers o presentacions de 2 o 3 minuts. Els trobaràs a la llista que surt a la dreta del vídeo en el youtube. Les imatges són brutals, és impressionant. I està molt ben explicat.

    ResponElimina
  11. Els teus escrits són com un diari que tranquil·litza i els teus dibuixos em fan creure ne coses molt millors, gràcies pe tot el què portes i dones Carme i gràcies per afalagar-me sempre, tu escrius molt millor, per cert :)

    ResponElimina
  12. Com pot ser que adonant-se i sabent, el que succeirà d'aquí a 20 anys, els qui en teòria porten les rendes d'aquest país segueixin fent-se els ornis en aquest i en tants d'altres temes.

    És que tothom s'ha begut l'enteniment?. El seny i la rauxa éren trets diferencials, però està clar que el seny fa temps que el van perdre i ningú l'ha tornat ha trobar mai més.

    Quin món s'està deixant pels que vénen darrera?

    :(

    Petons, Carme!

    ResponElimina
  13. Anton, desgraciadament crec que sí que val el teu aforisme. Tot canvia i hi ha coses que canvien per bé, però també n'hi ha que canvien per mal.

    I desprès què? Striper... jo no ho sé pas.

    Assumpta... suposo que més que els pijos, són els propietaris de les pistes. Tothom busca maneres de guanyar-se la vida i fer negocis... però si surten tan cars, s'ho haurien de pensar millor.

    Cèlia, jo no ho sé... com podríem recuperar-lo?

    gràcies framiquel, m'hi miraré amb temps.

    Cesc, gràcies a tu. Jo crec que escric més concret, més fàcil d'entendre, més "puntualitzat"... i cap d'aquestes coses vol dir millor. :)

    assumpta, en aquestes coses abans que passin... és fàcil dir o creure o pensar que no passaran i establir opinions contraposades. I així ja estan justificats. Però la realitat és que la boga va avançant.

    ResponElimina
  14. en fem tantes! Quina mena de món pensem deixar als nostres fills?

    ResponElimina
  15. Doncs sí, una de tantes dels humans, que per la seva recerca de la diversió perjudiquen enormement el medi. Algun dia ens adonarem que sense medi, la diversió serà el de menys, la vida no serà. És aquests el meravellós carpe diem que alguns busquen?

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari