dilluns, 6 de juny del 2016

Pedrolo



Pedrolo és l'autor de qui tinc més libres. Per qüestions d'espai i de mandra de fer massa bellugada de llibres, els tenia una mica escampats per tota la casa. Ara ja estan junts i endreçats.

Els vaig posar a terra, en un graó, mentre anava classificant llibres per autors. D'aquest graó és la fotografia.

M'adono que en tinc dos de repetits... coses que passen... un recordo que em va tocar en un lot de llibres, premi dels Jocs de lletres d'en Jesús Tibau, fa uns anys i l'altre devia ser una badada meva.

34 comentaris:

  1. Jo també hauria de fer balanç dels llibres que tinc, perquè segurament també em passa que n'hi ha algun de repetit, ja que de vegades en compro algun que no recordo que ja tinc...Potser de qui en tinc més és del Martí i Pol, de molts altres en tinc dos o tres, no ho sé, ja veig que he de fer inventari...Quina mandra buidar i ordenar estanteries!
    Bona nit, Carme.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que fa mandra reorganitzar prestatges, molta, però finalment hi ha un dia que es fa imprescindible, perquè buscar un simple llibre esdevé una odissea. I quin descans haver-ho fet!

      Elimina
  2. hi ha tant de paper a les nostres vides que tard o d'hora passen aquestes coses, però sempre serà millor dos que cap.

    ResponElimina
  3. Com és que estan tots del revés? Quin bé de Déu de Pedrolos, això és una col·lecció com toca! Ja saps que vaig tard amb aquest autor, però vaig fent. En els propers mesos tinc previst llegir-ne algun més, ja veurem quan. Ni la meva col·lecció de Murakamis fa tant goig!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La foto està feta des de sobre, i els llibres estsn sobre un graó, tombats, amb el llom a la part de dalt, no pas drets. O sigui que potser la que està al revés és la foto, però l'he posada tsl com la vaig fer.

      Tot i que he llegit molts Murakamis, la meva col·lecció, no és gaire extensa, perquè alguns, els primers, me'ls havien deixat. Tot i així tambè en tinc uns quants.

      Espero que el que decideixis també et deixi bon sabor com Trajecte final.

      Elimina
  4. Premi a la pedroliana més pedroliana :-) Jo crec que de qui tinc més llibres -no compto A. Christie (fa uns anys la volia regalar) o Asimov- és de Ferran Torrent entre els catalans. Algun dia, ara que gairebé no llegeixo, faré recompte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pedroliana em considero... I tant! Jo en tinc uns quants de l'Asimov, (no gaires) i també d'en Ferran Torrent, però ni un de l'A. Christie, encar que sembli impossible.

      Per altre part, ja t'havia llegit algun cop en algun post o comentari que ara no llegeixes gaire, i se'm feia estrany. Però crec que cada cop ho entenc més i tot i que encara llegeixo, veig possible que algun dia deixi de llegir al ritme que ho he fet sempre. M'adono que de tot el,que llegeixo, m'agradi o bo, queda poc, o al menys massa poc pel meu gust. Amb el temps les lectures es van esborrant del meu cap.

      Elimina
  5. Jo en tinc tres de Pedrolo, res a veure amb la teva col·lecció!
    Darrerament m'agrada llegir a la gent que comença, potser per a trobar coses que em sorprenguin?... no n'estic segura.

    Sempre fa mandra reorganitzar prestatges, com t'entenc. :)
    Aferradetes i bon dia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo llegeixo desendreçadament, de tot una mica, però repeteixo molts autors i autores...

      Aferradetes i bona nit, bonica!

      Elimina
  6. Els pedrolos en un graó.
    Ell va ser un dels que ens va empènyer a pujar el primer graó cap a la llibertat. N'hem fet uns quants i només ens falta el darrer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Era increïble a mitjans dels 70's i als 80's, llegir els seus articles a l'Avui. Crec que era l'única veu, l'única que parlava d'independència.

      Ens falta el darrer, però com dius ell ens va fer pujar el primer, amb força i convenciment.

      Elimina
  7. Es veritat que fa mandra organitzar prestatgeries, però sempre descobreixes algun que tenies oblidat, i fa goig retrobar-lo.

    ResponElimina
  8. Jo de llibres de Pedrolo en tinc una dotzena en paper, n'he aconseguit altres tants en ebook i també he llegit els que hi ha a la biblioteca del meu poble. En total, una quarantena de llibres (gairebé els que ens ensenyes a la foto) i, tot i així, repassant els títols he vist que són minoria les coincidències... es que va escriure massa aquest home!. :-))

    ResponElimina
    Respostes
    1. És increïble que havent-ne llegit tu una quarentena i havent-n'hi aquí una sltra quarentena llarga hi hagi poques coincidències... Jo n'he llegit uns quanta més que aquests. En ebook no en tinc cap, però si que he llegit la poesia completa, que vaig trobar a la biblioteca i uns quants del meu pare, que a ell no li agradava gaire però tot i així en tenia bastants, perquè creia que els llibres en català s,havien de comprar. Recordo "Obres púbiques", però n'hi havia més.

      Moltes vegades l'han acusat d'escriure massa, però jo mai no en tenia prou...

      Elimina
    2. Ho he comptat, perquè ahir només parlava de la impressió que n'havia tret de repassar per damunt els títols dels llibres de la teva foto, i m'han sortit exactament 13 coincidències. Jo també quedo parat que siguin tan poques.

      Ja et vaig dir en alguna altra ocasió que del cicle temps obert només n'he llegit un i tu en tens bastants d'aquests, cap dels de poesia, "Obres púbiques" sí, però aquest ja surt a la foto i per tant ja està comptat. Un altre exemple curiós, és que a la teva llista surt el "Diari 1987" i "Darrers diaris inèdits" que jo no tinc però, a canvi, just ara estic llegint el "Diari 1986" que és l'únic que et falta a tu. :-D


      Per cert, avui que m'he mirat més atentament la foto he descobert que en tens quatre de repetits. :-))

      La meva última frase del comentari d'ahir era irònica. Vaig voler fer una mica de broma amb això que em recordes, aquestes acusacions de que Pedrolo escrivia massa i tocava massa temes, fent d'això la "prova" de que no era un bon escriptor. Ja saps que no en puc estar més en desacord, estic segur que si en comptes de ser català hagués nascut en un país "normal" (un estat amb les eines suficients per recolzar els seus escriptors), seria considerat un dels grans de la literatura mundial.

      Elimina
    3. Mc, mai no deixaràs de sorprendre'm. Evidentment que tens raó. N’hi ha 4 de repetits i no pas dos. Ha, ha, ha. I Obres púbiques, està clar que no el vaig tornar i ara ja no cal...

      Amb la moguda de llibres que vaig fer, ja veus que no me'ls vaig mirar gaire detalladament. Dos d'aquest repetits: Des d'uns ulls de dona i Cartes a Jones Street, són de la sèrie temps obert que va ser la que em va enganxar a Pedrolo i que juntament amb la quatrilogia dels Apòcrifs són els meus preferits.

      L'ordenació dels maons, no la recordo gaire... I els disset contes i una excepció, tambè em va agradar.

      Com que tu i en XeXu sembleu els únics disposats a llegir Pedrolo, si us fa il·lusió us els regalo. Em doneu una adreça i els envio. Amb les poques coincidències que tenim... Suposo que no seran precisament aquests... ;) a veure...

      Elimina
  9. L’autor que més llibres tinc a casa es Terry Pratchett, en dec tenir una vintena llarga. De Pedrolos cap, a casa els meus pares deu haver només el Mecanoscrit si no s’ha perdut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. He, he, he, pons!
      Tu i jo sempre tan compenetrats. Jo no en tinc ni un de Terry Pratchett...

      Elimina
  10. Paso a saludar-me. L'anterior entrada,molt bonica. Això són amics, els que sempre et recorden, hi siguis o no. Segur que ella estarà contenta d'haver-vos tingut.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  11. És un autor que vaig llegir de jove però que ara no llegeixo. Si ho fes, segurament el veuria amb uns altres ulls.
    El llarg del temps he anat col·leccionant molts llibres. Ara em passa que m'agradaria desprendre'm de molts i quedar-me només amb uns quants. També ara prefereixo més anar a la biblioteca que a la llibreria. Coses de l'edat i del bon servei de les biblioteques.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ara no el llegeixo gaire per falta de material, però quan me'n cau un a les mans que no tinc (o que no recordomwue tinc, me'l llegeixo, encara) i tens raó que el veig amb uns altres ulls... Els llibres ens canvien una mica, i nosaltres també canviem pel nostre compte. I la trobada és diferent en un moment que en un altre.

      Elimina
  12. Amb Pedrolo m'uneix un llaç especial. El Mecanoscrit del segon origen va ser el primer llibre en català que vaig llegir. Bastants anys després vaig trobar una traducció al castellà i se la vaig regalar al meu fill.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em fa il·lusió que sigui així. Per a mi Pedrolo és un mestre, ja ho veus.

      Elimina
  13. Ja ho sabia que t'agradava Pedrolo molt i molt! Avui m'ha quedat gràficament demostrat.
    Dono per fet que als llegit tots. Més d'una vegada?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que els he llegit tots!!! Més d'una vegada només uns quants. Quan era jove rellegia molt. I m'agradava molt fer-ho. Ara ja no. M'han passat les ganes de rellegir, m'he tornat més impacient o àvida de coses noves...

      Elimina
  14. Fantàstic que t'agradi tant Pedrolo, és una de les tres P del segle XX, Pla, Pujol, Pedrolo, que per cert no tenen res a veure entre ells.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! No tenen res, res a veure. Però si que m'agrada, a molts nivells: literari, polític, socisl i tsmbé psicològic.

      Elimina
  15. Quina gràcia! :-)

    A totes les cases lectores hi ha autors-preferits dels que es poden trobar un munt de llibres!

    En Josep Lluís va tenir una època "Barojiana" i una "Kafkiana"... del primer tenim més de cinquanta llibres (no són tots perquè l'autor en té més) i del segon menys però perquè no n'hi ha més :-)

    Jo tinc tots (tots!) els d'Agatha Christie de l'edició barata d'Editorial Molino (aquests: http://mla-s1-p.mlstatic.com/agatha-christie-el-caso-de-los-anonimos-editorial-molino-443011-MLA20458605090_102015-O.jpg), també en tinc un munt de Dickens (el gran Dickens!!) i bastants de la Mary Higgins Clark... crec que no em deixo cap dèria :-DDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha, ha, ha... Ja ens coneixem les dèries i segur que endevinaries fàcilment algun altre autor de qui tinc molts llibres, oi?

      També de Jaume Cabré, de Martí i Pol, de Montserrat Roig, de Comté-Sponville... Les obres conpletes de Freud. De Bertrand Russell... Tinc bastanta llibres, però ni de lluny s'acosten a aquests 45

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari