dilluns, 10 d’agost del 2009

Kafka a la platja de Haruki Murakami



























Segon llibre de vacances.

L'estiu passat vaig llegir "Tòquio Blues" i em va agradar. Ara he volgut repetir autor i la veritat és que m'alegro molt d'haver-los llegit en l'ordre adequat, perquè "Kafka a la platja" és una novel·la esplèndida, jo diria que molt més que l'anterior.

Té uns personatges molt especials, a la vegada d'una simplicitat molt a l'abast i una riquesa molt inacabable.

Connecta de manera subtil les històries dels dos personatges principals:

Nakata, un vell marcat per un accident d'infància, que el va deixar sense memòria, té uns poders especials, sobre els quals no té massa conciència ni control. Pot parlar amb els gats, pot fer ploure peixos o sangoneres, i és bàsicament una molt bona persona.
Kafka és un noi de 15 anys que fuig de casa, en un viatge iniciàtic, provocat per la solitud en la que sempre ha viscut. Va ser abandonat per la seva mare als 4 anys i el seu pare no li ha fet mai gaire cas.
Les històries i els personatges es van connectant de mica en mica, sense acabar de descobrir mai del tot els misteris plantejats. Potser ens cal acabar de descobrir-los a cadacú per ell mateix.
He passat unes quantes hores fantàstiques llegint-lo, interessants.

15 comentaris:

  1. Aquest el va llegir el meu marit fa cosa d'un any i ara el vull llegir jo :-))

    ResponElimina
  2. Carme, acabo de llegir AFTER DARK d'aquest autor i l'he trobat magnífica.Canta la grandesa i les misèries de tanta gent anònima que pul·lulem per aquesta bola blava. És la grandesa del microcosmos humà.
    Un petó.
    J. Mèlich

    ResponElimina
  3. Un altre que em vaig autoregalar per sant jordi i que s'està esperant...
    En general els autors orientals m'agraden molt, no sé quina és la qualitat que els uneix, però normalment trobo que toquen molt allò més punyent de la naturalesa humana, senzill i sublim alhora...

    Un petonàs!

    ResponElimina
  4. Una història curiosa, la de Kafka; entre tendre i surrealista. Ja el vaig ressenyar al blog. Però a mi Tòquio blues em va agradar més.

    ResponElimina
  5. Mentre anem llegit uns un llibre altres altre, se'm acut que aquesta nit llegirem molts el mateix...
    Jo tindré feina a aquesta hora m'arriben tots els que son de vacances, el fill i els seus-meus- de Finlàndia dels campionants del mon d'atletisme sènior i la filla de retorn de les festes majors de Rasquera, o sigui que si no hi puc ser al'hora no em poseu falta que amb tot el que he passat de dijous fins a domenge a Internet sembla aquella peli de Sang, suor i llàgrimes... Qui sigui se hi ha recreat... Mira que fins desapareixer els blogs i pensar que ho havien segrestat... Vaja, que també en passen als poblets, també. Anton.

    ResponElimina
  6. He intentat molts cops llegir "Tokio blues" però no hi ha manera... i això que l'han recomanat molt i molt. Però "Kafka a la platja" em va encantar, em va deixar una molt bona sensació. No fa tant vaig llegir "After dark" i també em va encantar :)

    ResponElimina
  7. Jo el tinc pendent de llegir. Vaig llegir Tokyo blues i em va encantar!

    ResponElimina
  8. Mira, quina casualitat, la meua filla se'l va comprar per St. Jordi. Me'l llegiré en acabar el que tinc entre mans ("Els silencis de Maria" de Carles Cortés).

    ResponElimina
  9. Kafka el vaig trobar un llibre extraordinari, en canvi el Tòquio no m’agrada’t ni punt de comparació, ara ne estic llegint un de relats “ El salze cec i la dona adormida” i son contes molt originals... clar que això del gustos es molt relatiu, a la persona, al moment, ect.
    :)

    ResponElimina
  10. L'estil de Murakami és tan especial que cal llegir-lo, però també dosificar-lo. Trobo molt bé que hagis deixat passar un any entre els dos llibres, trobo que és una bona mitja. Jo solc dir que quan estàs preparat per un nou Murakami, el cos t'ho demana. A mi també em va agradar molt aquest. Ara el cos m'està demanant aquest autor, però el llibre que tinc pendent no el tinc amb mi. Estic per tornar-lo a comprar...

    ResponElimina
  11. Us agrada el teatre?
    Acabo de publicar "Talió de fons" obra que em van guardonar amb el 1er premi Santos Antolí.
    Si us interessa podeu contactar amb mi
    famelbol@yahoo.com o amb l'rditorial:
    http://www.setzevents.cat/
    Gràcies
    J. Mèlich

    ResponElimina
  12. Vaig llegir aquest llibre fa un parell d'anys per recomanació d'algú. En un rampell de mal geni el vaig donar a la biblioteca del meu poble perquè de la seua lectura no havia pogut treure l'entrellat. Fins i tot em vaig permetre deixar una crítica molt dura en algun indret que ara no recorde (espere que ells tampoc no em recorden a mi). Confesse que el principi em va resulta molt suggerent però després em va semblar un refregit entre les novel·les més esbojarrades de l'Stephen King i la narrativa manga. Algú dirà: què té això de dolent? Res, qüestió de gusts... Mare meua! Què coses dic! De penitència miraré de llegir-me'n un altre Murakami almenys dues vegades seguides abans d'emetre un judici tan lleuger...

    ResponElimina
  13. els tinc a casa però no sé perquè em fa com mandra agafar-los. potser m'hi posaré però la llista d'espera és llarga.

    ResponElimina
  14. No he llegit res de Murakami, però la unanimitat EN POSITIU que hi ha als blogs que visito (i a la qual veig que t'afegeixes), farà que aviat ho faci.
    Fa poc he lllegit AHIR, molt comentatg també pels blogs i m'ha agradat.

    ResponElimina
  15. Segur que t'agradarà Assumpta!

    Doncs ja miraré de llegir-lo també, Mèlich, gràcies!

    Zel, senzill i sublim alhora, és veritat, al menys en el cas de Kafka, és veritat.

    Aix, veí! sort que hi ha gustos per tot...

    Anton, bon retrobament familiar, doncs, disfruta de les tornades de tothom.

    bajoqueta, doncs m'apuntaré a llegir After dark...

    Ma-Poc, ara ens falta veure si t'agrad a més l'un o l'altre. A mi m'agrad a més Kafka, a la bajoqueta també i en canvi al veí li va agradar més el Tokio blues... ja ens ho diràs.

    Ja ens diràs tu també Noves flors!

    Jaka! Doncs ja anem tres que preferim el Kafka al Toquio blues... els contes també m'agraden, quan acabi el meu piló de vacances...

    Xexu, jo ara mateix perquè encara en tinc un pilonet de pendents, sinó no m'importaria repetir amb After dark.

    Mèlich, gràcies per al informació!

    Josep Manel, tothom té els seus gustos... no cal posar-te penitències. Simplement a mi m'ha encantat, i això que no m'agrada el manga ni le s coses massa fantasioses, però mir a aquest se m'ha posat bé!

    Jordi, jo tenia Kafka a la platja des del me s de gener, pendent de llegir, o sigui, també em feia una mica de mandra, però em va passar de seguida en posar-m'hi.

    Mireia, a veure si t'agrada.Jo m'apunto aquest que ens dius, que no l'he llegit.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari