De tant vermells em fan delit
si l'amaneixes hi suco el dit.
D'aquests més grossos
me'n menjo un plat.
Amb els petits
hi suco pa.
.........................................................Carme
Boca de tomàquet
tomàquet de l'hort,
avui per berenar
voldria sucar-te
amb un tros de pa
i menjar-te ... de cop!
............................................................Pere
Rojos i lluents,
els tomàquets
esperen pacients
llesques i torrades
on poder fregar-se.
...............................................................Glòria
.........................................................Carme
Boca de tomàquet
tomàquet de l'hort,
avui per berenar
voldria sucar-te
amb un tros de pa
i menjar-te ... de cop!
............................................................Pere
Rojos i lluents,
els tomàquets
esperen pacients
llesques i torrades
on poder fregar-se.
...............................................................Glòria
Una amanida de tomàquets recent collits, amb un raig d'oli verge d'olives arbequines i un pessic de sal és una cosa tan senzilla que ratlla la perfecció. :-)
ResponEliminaBon cap de setmana, Carme!
Em sembla que me'n fa venir més ganes la teva descipció que no pas la foto...
EliminaBon cap de setmana, guapo!
poesia de la quotidianitat, m'agrada
ResponEliminaPer alleugerir... ;)
EliminaMare meva, quin bé de Déu!!!!
ResponEliminaLes tomaques (per les meves terres en diem així) són unes bones companyes de la cuina d'estiu, refrescants i saboroses, delicioses! Sempre venen de gust, amanides, escalivades, sucades, triturades, mmmmmm
Bon profit Carme!
Boníssimes... Gràcies! Bon cap de setmana, Judit!
EliminaQue faríem sense tomàquets? Ingredient imprescindible a la nostra cuina mediterrània i de país, i si a sobre va acompanyat de poesia, més que més!!Molt bé Carme.
ResponEliminaUn estiu sense tomàquets seria molt trist... ( i l'hivern també... Però l'estou més)
EliminaGràcies Rafel
Collit de bon matí encara amb la fersca de la nit esdevé un dels millors acompanyants de l'esmorzar.
ResponEliminaBon esmorzar, doncs...
EliminaDeliciosos tomàquets, tomàtecs, tomàtigues.....vermells, o verdosos, per amanir o per a sucar ....
ResponEliminame'ls menjo amb delit amb els ulls i la boca !!!!
Cadascú al seu gust... M'encanten els tomàtecs!!
EliminaLa fotografia fa que els tomàquets ens vinguin de gust. El poema que l'acompanya és perfecte. I divertit.
ResponEliminaSi en sobren de madurs, encara en pots fer confitura.
Fita
Una cosa nova que no he fet mai... Confitura!
EliminaEstan per a pegar-li un mos!
ResponEliminaMmmmmmmmmmmm!
Eliminacriden a ser mossegats
ResponEliminaMossega, mossega...
EliminaUna bona recepta (tria) d'estiu.
ResponEliminaBoníssima!!!
EliminaIdeals per acompanyar grans plats. I a més són macos.
ResponEliminaSols i acompanyats...
EliminaI ara que al mercat se'n troben d'acabats de collir i de varietats autòctones que s'estan recuperant són tota una delícia, amb ceba tendra, olives mortes, alfàbrega i xopats d'oli d'oliva! Mira que ja he sopat, però...
ResponEliminaAra, just abans de dinar... me'n fas venir ganes eh?
EliminaNo m'hi puc resistir, aquests tomàquets són tan apetitosos que et repeteixo un antic vers:
ResponEliminaBoca de tomàquet
tomàquet de l'hort,
avui per berenar
voldria sucar-te
amb un tros de pa
i menjar-te ... de cop!
Bona nit Carme:)
Bona tarda de diumenge, Pere, els teus versos, ja ho saps són sempre benvinguts... els afegeixo. Gràcies!
EliminaM'has donat una idea. Vaig a veure si hi ha bacallà en la nevera.
ResponEliminaFins ara!
Mmmmmm, que bona, una esqueixadeta...
EliminaN'hi havia?
per mi mes temptadors que un plat de maduixes
ResponEliminauna abraçada molt gran i vermella
Per a mi gairebé que també, sargantaneta... i dic gairebé, perquè tot em tempta...
EliminaUna abraçada rodona i immensa.
Mmmmm, delicioses! Petits plaers vermells ben adequats per als àpats d'estiu!
ResponEliminaUna abraçada!
Una abraçada, bonica... quines ganes...
EliminaQuin bé de Déu de tomàquets!!! Són preciosos, preciosos... Senzillament: rentats, oberts pel mig, un rajolinet d'oli, un pessic de sal i... queixaladaaaaaaaaaaaaa!! :-DDD
ResponEliminaA mi m'agraden així, més vermellets que no pas verds... Queixalada!!!
EliminaNyam, nyam, quins tomàquets...Aquests tan grossos em sembla que en diuen de cor de bou, per amanir són bonissims i els petits per sucar pa o per sucar-hi pa, és clar...La meva mare feia una melmelada que ens en llepàvem els dits...
ResponEliminaBon profit, Carme.
Crec que sí, que són els de cor de bou... boníssims!
EliminaLa tens la recepta de la melmelada de la teva mare? ;)
Ella ho feia a ull i només i posava tomàquet i sucre i quedava molt espesa, suposo que depenia de la quantitat de cada ingredient...La veritat, com que a mi la cuina no és el meu fort, no recordo pas les proporcions...
Eliminaespectaculars!!!! aquests tomàquets! amb sal i un rajolí d'oli... mmmm
ResponEliminaEls tomàquets agraden a tothom, oi? :) mmmmmm
EliminaTens una mica de pa? Amb els petits aquests de darrere em sembla que ara faria un bon pa amb tomàquet, comença a ser hora d'endrapar alguna cosa, no?
ResponEliminaUna hora boníssima pel pa amb tomàquet del diumenge sl vespre... I tant que sí!!!
EliminaRojos i lluents,
ResponEliminaels tomàquets
esperen pacients
llesques i torrades
on poder fregar-se.
Gràcies Glòria per completar el post amb els teus versos...
EliminaTomàquets i...
ResponEliminaUi! Quantes coses que van bé amb els tomàquets!!!
Eliminam'agraden moltíssim! i aquests fan molt bona pinta.
ResponEliminaMoooolt bona pinta!!!
EliminaQuan he vist aquestes tomàtigues (o domàtigues, segons d'on siguis) m'ha fet salivera.
ResponEliminaTres tomàtigues ben llustroses, un pebre verd tallat a trossets, una ceba també a trossets (millor que no piqui), sal i oli al gust i ja està fet!
Aixi és el nostre "trempó i si ho vols fer més gustós, posa-li pebres torrats, uns allets tallats ben menuts, acompanyat amb un bon pa pagès.
I bon profit!! ☺
Farem un trempó... d'aquests tan bons... Gràcies per compartir-lo...
Elimina