La Sandra li va encomanar, algunes paraules tendres, i ell li va dir que l’estimava, espontàniament. I somreia, feliç d’haver-ho dit. Però després, sovint afegia: no estic enamorat de tu. Això li deixava un sentiment estrany a aquesta dona de terra, que no sabia si n’havia d’estar contenta o trista.
Després de molt temps de defugir cap mena de contacte físic (ell, perquè no entrava en els seus objectius, ella, perquè tenia por d’embrutar-lo) un dia, inesperadament, ell li digué que hi pensava, en tocar-la.
La Sandra li deia que l’única manera que sabia de no desfer-se, era fer l’amor amb amor i enamorament. Ell deia que això era impossible i que faria l’amor, amb ella, amb tot l’amor, sense més. Amb total simplicitat i bellesa, aquesta simplicitat que era un dels seus valors.
Ja abans de fer l’amor amb ell, a la Sandra, li semblava trobar a faltar les coses que sabia que no hi hauria. Ell tenia por de fer-li mal, de desfer-la. S’adonava que la simplicitat al costat d’aquesta dona era gairebé impossible. Però malgrat tot, mentre n'anaven parlant, la seva amistat continuava plena de felicitat i somriures.
I un dia en una conversa entre seriositats i riures, se’ls va acudir d’inventar-se uns aforismes fets a mida.
Aforisme nº 1: Si estimes amb bogeria un extraterrestre, has d’acceptar que el seu llenguatge de l’amor sigui diferent del teu.
I a la dona de terra li somreien els ulls.
Aforisme nº 2: Si estimes, encara que sigui amb una lucidesa extrema, una dona de terra, en algun moment t’enfangaràs els dits.
I l’extraterrestre posava cara de rumiar-s’ho a fons.
Els va semblar que ja tenien la solució i van estar contents... com a mínim sabien quina era la feina que havien de fer, per acabar-se de trobar del tot. Era un segon començament.
L'extraterrestre i la terrestre tindran l'oportunitat d'encertar o equivocar-se, amb les seves sentències.
ResponEliminaAixò em fa pensar en un altre aforisme, que potser ajuda a actuar segujnt els seus:
Qui mai no s'equivoca és perquè mai n'ha fet res.
Bon dia, Carme.
Quina barreja tant explosiva!
ResponEliminaUn coneixedor d'estrelles i infinits i una filla de Gaia...
quan es barregin fangs i espais silenciosos pot ser l'inici d'uns nous espais de dolcesa desconegudes, no creus?
perquè res és prou dolent o diferent si no ho volem veure així.
I si hi ha un somriure pel mig és símptoma que alguna cosa rutlla...
Petonet dolcíssim, nina estimada
:¬)*******
perque tot es tan tendre i net i tan complexe alhora??
ResponEliminaperque ens preguntem tantes coses?
quina historia mes fantastique!
petons i mes petons
amistat, somriure, i tot un camí entre cel i terra ple de sorpreses per descobrir-se i potser enamorar-se.
ResponEliminaestem molt ben condemnats a l'amor......si aquest és bo sempre triomfa i és el nostre motor de vida.
ResponEliminaMolt bona història
Si varen pensar tant i no es varen veure defectes... devien estar enamorats i així un no veu enfangaments... ja diuen que l'amor és cec, però parla i hi sent... i si un parla el que sent...Ara devien percebres, existien, s'acollien, es desitjaven, es complaurien... Per sempre ? O buscarien més aforismes
ResponEliminaper simplicar-se, entendris-se... fins rebutjar-se en un relat final on acabaria com una experiència de tants extraterrestres i humans que es troben, es volen, s'aparellen i després al pensat en un nou aforisme... separar-se per que no es comprenen... comprenen... comprenen...Anton.
Aforismes que valen per als més terrestres. I tant que sí!
ResponEliminaAgraït esforç de senzillesa.
El primer aforisme l'hauríem d'aplicar sempre a tothom... Bé... és que jo sempre he pensat que aquest món és ple d'extraterrestres ;-))
ResponEliminaNoves descobertes obriean camins inexplorats per on soterrar les errades del passat.
ResponEliminaUna història molt interessant i original.
Molt bon dia, Carme.
Aquestes coses passen...ho sé del cert. No cal ser extraterrestre, però ;o)
ResponEliminaGràcies pel conte, Carme
petó
De vegades fins i tot semblem extraterrestres els d'aquesta terra i no hi ha manera d'estimar-nos.
ResponEliminaUn conte que suggereix mil coses, Carme.
Pilar, tens raó, els aforismes jo crec qe els poden servir, però t ambé es poden equivocar, és cert! Qui no s'arrisca no pisca!
ResponEliminaBarbollaire, hi ha barreges molt més explosives encara, sese haver d'anar ales estrelles a buscar-les. T'ho puc assegurar, :) Ara tal com tu veus la bareja sembla que els valdrà la pena, no? I per descomptat, sempre amb somriures. Un petó per a tu, poeta.
sargantana, crec que hi ha qui es pregutna moltes coses i hi ha qui no se'n pregunta cap. Potser els dos extrems estan equivocats. M'alegro que t'agradi, bonica!
Montse, m'agrada molt això del camí entre cel i terra... em sembla una molt bona descripció del camí d'aquesta història.
Un bon motor, garbí, sense cap dubte el millor motor.
Anton, vols dir que els aforismes no són una bona manera de funcionar, ja ho veig. I penso... que no sigui que tinguis raó, eh? :)
Jordi, a mi també m'ho sembla... que valen per als més terrestres.
Assumpta, ple, ple, ple a vessar... :)
iris, noves descobertes i camins encara que no hi hagi errades en el passat... també podria ser, oi?
Gràcies a tu, Miquel per venir a llegir-lo. Sí que passen sí i el que més em preocupa és que a molta gent li passen amb més llàgrimes que somroiures. :)
Glòria, sí, ja tens raó que ho semblem a vegades... potser haurem d'aprendre molt d'aquest extraterrestre, al cap i a la fi és un crack d'extraterreste. :)
(Ho confesso. El meu nom real és SMPT-61) ;-)
ResponEliminaQuina alegria, SMPT-61!
ResponEliminaCom m'alegro de la tev a confessió. El meu nom real es CRM-52! :)
Encantada, CRM-52 hihi... sempre havia sospitat alguna cosa... ;-))
ResponEliminaM'ha agradat molt la història. Els aforismes són una bona conclusió. I ara que cadascú s'apliqui el "cuento".
ResponEliminaQuina història més bonica Carme! m'encanten els teus aforismes!
ResponEliminaJo penso que cadascú té un llenguatge de l'amor únic i particular.
I m'ha encantat això d'enfangar-se els dits!
que maco...crec que podem aplicar els dos aforismes a tota mena de relacions...tots som diferents i de vegades extraterrestres i altres vegades no tant
ResponEliminaSí que acaba bé! De manera diferent, però bé. I el primer aforisme és totalment aplicable entre éssers humans, com ja han dit. És més, es pot aplicar com a lliçó vital, quelcom que no hauríem d'oblidar.
ResponEliminaBona història Carme, ara que està acabada. Però potser el bo d'en Brznst no serà l'únic cop que apareixerà per aquí, no?
És com un mecanoscrit del segon origen lliure de prejudicis.
ResponEliminaM'ha agradat molt el segon aforisme! N'hi ha que sí que et fan enfangar, i no precisament en el sentit pejoratiu del terme, no de fang brut, si no de treballar una relació com el fang, a poc a poc, manualment i a quatre mans.
ResponEliminaSospitat? Ah sí? No et diràs de veritat de veritat Mrpl-?? ;)
ResponEliminaLaura, dons això, cadascú que s'apliqui el cuento... :)
Gràcies, filadora, una abraçada.
Elfri, és veritat, fins i tot una mateix a persona pot jugar r un cop el paper d'extraterrestre i un altre cop el paper de terra... som així.
XeXu, dubtava entre si continuar o no. Pensava potser que Brznst torni algun dia, però en altres contes que no necessitin seguir aquest des del començament. Contes separats i independents. I si vols saber un secret... confiava en tu perquè m'hi animessis, a seguir. ;)
Rafel, quines coses em dius, eh? Ei! que estàs parlant de Pedrolo, eh? :) En qualsevol cas, en una afalagament totalment immerescut, gràcies!
Porquet, m'alegro que t'hagi agradat una mica, aquest mig camí, de ni sí no no i tornem a començar. Final -començament. Una abraçada.
Jo vull veure, com fan a algunes sèries...
ResponEliminafive years later...
:-))
Doncs, és una idea SMPT-61!
ResponEliminaHahahaha ets boníssima CRM-52!! :-DD
ResponEliminaNo havia vist el Mrpl-?? juassss
si fos GTH seria 90, però MRPL... pots posar gairebé també un 61 i potser ens quedem curtes :-DDD
Bé, vaig a posar en estat de repòs els meus circuits neuronals les unitats temporals necessàries per la seva autoalimentació i regeneració, per no defallir la propera jornada :-)
Carme, has resolt el conte magníficament. Ens has donat moltes eines per reflexionar, i això és un regal que sempre s'agraeix. Em quedo amb els dos aforismes que planteges per endur-me'ls dins meu tota l'estona que convingui.
ResponEliminaGràcies per la història i una forta abraçada!
Si t'enamores d'extraterrestres cal fer primer alguns aforismes? ha, ha, molt bo!!!! Bé, ara seriosament, m'ha encantat el conte, m'ha fet rumiar una mica, suposo que per anarmorar-te dels terrícoles també els acabem fent. Deu ser el joc de l'enamorament, la convivència, el desanamorament, cercar estar bé..., els devem fer contínuament cada vegada que t'asseus amb la parella a equilibrar posicions!
ResponEliminaUna història molt ben elaborada i que acaba bé. Cada persona expressa l'amor i l'enamorament de manera diferent i això potser no tothom ho accepta. Però el que importa, per damunt de tot, és la sinceritat quan expressem aquests sentiments. Estimar és donar-ho tot sense esperar res a canvi.
ResponEliminaGràcies SMPT-61 o MRPL-61!
ResponEliminaUna abraçada, Galionar!
Cèlia, encara que no m'enamori de cap extraterrestre, no puc evitar que m'agradin els aforismes... :) I potser si que els fem contínuament mentre acostem o negociem posicions...
Totalment d'acord, Josep Lluís, la sinceritat és molt important, tan important com l'acceptació de l'altre, tal com és. M'alegro que t'hagi agradat.