dijous, 26 de febrer del 2009

Missatge de l'inconscient

Estic en una platja molt bonica, que m'agrada molt.
Des de l'horitzó s'acosta un personatge desconegut
que m'ha de portar un missatge molt important per a mi.

Per més que s'acosti el personatge,
no el puc acabar de definir.
Veig que porta el missatge
en un paper a la mà.


Jo l'agafo, no veig cap lletra,
crec que deu estar plegat
i que el missatge ha de ser a dins.
Però fins i tot sense desplegar-lo,
sé que el missatge està buit.


El somni s'acaba sense haver desplegat el paper,
em sento trista que el meu missatge important estigui buit.
El personatge ha marxat i la platja queda solitària.
Em sento trista, perquè sé que buit i tot,

és un missatge molt important.


25 comentaris:

  1. Ostres, Carme! Això és el que explicaves l'altre dia a casa de... ara no recordo qui! :S Aquesta sensació d'algú que ve de lluny per dur-te un missatge important i no rebre'l... Espero que ja estiguis més animada o que hagis pogut descobrir el misteri del missatger desconegut!

    Un petonàs, preciosa!

    ResponElimina
  2. Si no llegeixes les paraules, potser no es podien llegir, i les hauràs d'escoltar al vent...Records, recorda.... Sents? Algú, que potser no hi és, et diu que t'estima...

    ResponElimina
  3. potser ets tu qui ha d'escriure el missatge

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb Jesús, pots donar la resposta el proper temps! Emocionant!

    ResponElimina
  5. Un paper en blanc pot ser sinònim d'un futur a crear, com bé diuen en Jesús i la Merike.
    No t'ha passat mai que d'una nit a un altra el somni ha continuat? Si el teu somni mai té continuació, prova de buscar un llàpis o un boli per les teves butxaques.

    ResponElimina
  6. Em sap greu que acabi sent trist el missatge, és com la vida mateixa, has de transmetre una cosa important i sembla que ningú ho esperi...

    ResponElimina
  7. Has provat de buscar la interpretació del somni en algun llibre especialitzat? Sembla un somni que pot portar una càrrega emocional, i potser seria interessant saber quina interpretació se'n pot fer.

    ResponElimina
  8. Potser no cal que hi hagin lletres escrites.. potser només has de buscar en el teu interior per saber què haguès pogut dir aquest missatge tant important...
    Això ha estat un somni? Doncs segur que vol dir alguna cosa.. Va pensa, que és el que et ronda pel cap aquests dies!!!
    Vinga a animar-se!!!

    ResponElimina
  9. Sí, sí, estic d'acord amb l'Eli, potser tu ja saps la resposta però només n'has de ser conscient... interessant, el personatge. I si hi ha aigua segur que té a veure amb els sentiments...

    ResponElimina
  10. M'has deixat una mica angoixada, i l'art gràfic que acompanya el text encara ha fet més expressiu el somni... acabaràs de somniar el final?
    Pel meu aniversari, una mica per diversió, em van regalar un llibre de somnis. Sembla que caminar és positiu perquè vol dir que prenem les coses amb resolució i de cara...

    ResponElimina
  11. Sí, d'això en vas parlar quan vas fer el dibuix del "color blanc"... vas fer-ne referència. Ho recordo perquè em va impressionar.

    Però tu aquí no dius que sigui un somni... dius "missatge de l'inconscient"... sembla com un pressentiment, una por d'alguna cosa.

    Sigui el que sigui, espero que al final no sigui res dolent, que si esperes alguna notícia, arribi i sigui bona i que si esperes alguna acció, alguna resposta d'un amic, la tinguis :-)

    ResponElimina
  12. carme...

    estàs segura que el paper era quadriculat? potser per això està buit. no ho sé...

    cada dibuix teu és una preciositat... ara, a més, dibuixos en seqüència... com en moviment, en lloc d'aturats. encara acabaràs fent-mos una pel·lícula de dibuixos animats.

    estàs trista? què et passa? és per esta sensació de buidor que expliques...? fins i tot la buidor està plena... i la plenitud, buida. és molt rara, la vida.

    va, que només dic tonteries...

    una abraçada, carme, bonica

    ResponElimina
  13. torno a llegir-te...

    parles d'un "personatge"... i d'alguna cosa "important"...

    qui escriviu relats i engendreu personatges, diuen que d'alguna manera és com si els pariguésseu de les vostres entranyes...

    ara penso que potser és que tens dins teu "algú"... i sents la incertesa i la "por" de com serà i de com li anirà la vida... "por" que s'ajunta amb la sensació que, en gran part, depèn de tu, però no completament... perquè té vida pròpia.

    torno a dir tonteries inventades, carme... és que no sé què et passa...

    no deu tenir a veure amb això que et dic, perquè escrius que et sents "buida"...

    en qualsevol cas, tal com t'han dit abans algunes persones més amunt, dins teu, entre altres, estàs tu. i a natros mos omplis!

    una abraçada, carme (una altra)

    ResponElimina
  14. Potser per que no estiguis trista apareixera un drac magic.

    ResponElimina
  15. Podria ser que davall de la cuadrícula hi hagués el misatge que no veus,o potser arrugant el paper eixes ratlles farien la feina al canviar les posicions,o collint una goma i borrant-ho les ralles inconscients que faries resultarien ser el misatge, o tallant les ratlles i tirantles damunt del paper quedarien magicament distribuïdes fet l'escrit, o potser es un finestral
    que si hi mires veuràs el resultat, o prvant amb dos dits com si fossin els peus, ja que el paper és petit, et conduïrien al lloc adequat... Prou, si proves tot això i no en treus l'entrellat al meys veurà que em tingut tos interés en ajudar-te a solucionar el problema./ El que diuen, les seqüències dels dibuixos molt ben aconseguides, hi tens traça, que vol dir voluntat i deus gaudir fent-ho, fet per força no seria igual./ També vull dir una cosa que has fet canviar nostres pensaments per dedicar-los exclusivament a tu, no és una mena de hipnosis col·lectiva el que has aconseguit?
    Jo he pasat un ratet com si pintés que se t'en envà tota clase de preocupacions... Prou, trenquem l'encís. Anton.
    (A Pers. Itine. he deixat unes coses ).

    ResponElimina
  16. Núr, És només una sensació d'aquelle s que et queden i no te les acabes de treure de sobre, en uns dies. Però avui sí, ja estic feliç!

    Zel, tens raó, he escoltat, he sentit i sí tens raó, algú sens e dir res m'ha fe t una abraçada.

    Jesús, també t ens raó i estic ben disposada a escriure'l.

    Merike, em demanes un continuarà?

    Trini... t'ho creuràs que el somni ha continuat? tens raó! I no he necessitat cap llapis!

    Cesc, si sabem persistir sempre arriba un moment feliç, un missatge important, segur.

    Xexu, els llibres d'interpretació de somnis... per seriosos que siguin no me'ls he cregut mai. I això que em vaig empassar els tres volums d'interpretació dels somnis de Freud i si alguna cosa he après és que l'única interpretació que poden tenir els somnis està en el mateix que somia. I si que sé quin sentit té. I tant que sí. El sentit surt precisament d'aquest no treure-te'l del cap i de les coses que vas pensant sobre ell... i algunes ja me les heu dit vosaltres aquí mateix, entre tots.

    Eli, mira això mateix acabop d econtestar-li a en Xexu. Pots estar ben segura que ho he fet.

    Laura, i tant que sí!

    Cèlia ja he acabat de somiar el final, i no t'angoixis per mi, que aquestes coses fins i tot amb la inquietud que poden portar, en el fons m'encanten.

    Assumpta, ets molt fina i precisa llegint interpretant les paraules. No, no és res de dolent. A vegades una certa avidesa de paraules... per part meva... però sempre les coses s'acaben arreglant.

    Iruna, és curiós com algunes coses queden claríssimes: el paper era quadriculat, sí. Sensacions molt subjective s que no tene re s a veure amb la realitat. La gent al meu voltant no fan cose s difernet s que en altre dies o setmanes i jo tot de cop em sento aixó, però no m'hi amoïno, perquè séque em passa aviat. gràcies.

    Striper, m'hi fixaré.

    Anton, drac no ets, però magic sí! m'has fet una sessió de màgia que m'ha agradat molt amb les linies, les ratlles, el paper i les lletres. Ets tot un mag! Gràcies ... i asobre parles d'hipnosi. Buf!

    ResponElimina
  17. Uff! M'has fet pensar en un somni que tenia jo fa molt de temps. El somni era que venia algú amb qui jo tenia moltes ganes de trobar-me i quan el tenia no podia veure'l perquè no podia obrir els ulls... I un altre (ara que em ve al cap) era que em passava alguna cosa i volia cridar però no em sortia lla veu... Aquest és més "xungo",eh? A veure si m'ho analitza algú... :)
    Els dibuixos són fantàstics, com sempre!

    ResponElimina
  18. Doncs, apa, per avui...sweet dreams, Carme!

    ResponElimina
  19. Carme no t'angoixis pel somni. De vegades no volen dir res. De vegades són barreges de records passats, mesclats amb alguna cosa que has sentit en el dia, un pensament... I després nosaltres li afegim emocions o recordem només una part del somni... La nostre ment és tan complexe. Que deu fer durant tota la nit??

    Dius que ja estàs més tranquil.la i que el somni ha continuat. Ja ens explicaràs el misteri :)

    Igualment, tu ja sabies que el paper era en blanc, per tant tu ja sabies el missatge. Les quadrícules són curioses no? Tu veus la teva vida massa quadriculada? Penso que no.O algú vol quadricular la teva vida? buff, totes les sensacions tan diverses que ens transmets no es poden quadricular.
    Estic divagant jaja.
    les platges en aquesta època de l'anys són buides. Es maco passejar-hi. Quina cala deu ser? Alguna de la costa Brava? O era inventada? Era una barreja de cales? jaja. En els somnis és curiós com canviem d'escenari en un plis plas. Apareixen nous coneguts amb desconeguts , altres marxen sense dir adéu. Si els penses són ben curiosos, però com a somnis no ens han d'entristir ni preocupar. Per preocupacions, ja està la realitat, el dia a dia.

    ResponElimina
  20. ¿Será tinta invisible?Yo tengo pesadillas horribles,a veces me da miedo dormir.Conmigo un interpretador de sueños estaría bien entretenido.
    Me han gustado muchísimo los dibujos aunque es cierto que al ver el papel sin palabras deja una sensación de vacío y de algo incompleto.
    Abrazos

    ResponElimina
  21. El missatge "en blanc" també és un missatge de la mateixa manera que el silenci ens diu coses. El paper està en blanc perquè tu l'òmpligues de paraules i de colors, n'estic segura.

    ResponElimina
  22. Un bon plantejament intrigant.
    Tot un enigma, Carme.
    Espero que la cosciència retorni amb la resposta (si és que n'hi ha...)
    ;-)

    ResponElimina
  23. La vida ens ha estat donada, però el seu significat ens l'hem de fer nosaltres mateixos.
    Aquest és el preu.

    ResponElimina
  24. Guspira, tu mateixa, tu mateixa... que vol dir per a tu no poden obrir els ulls? pensa en les coses que et vinguin al cap...

    Gràcies Fanal blau, els teus bons desitjos han funcionat... he dormit de conya aquesta nit.

    Khalina, gràcies maca... els somnis són resultat de residus que queden el el cervell, collages de coses diferents i sembla que la sev a utilitat és fer endreça. A vegades és una endreça ben peculiar!

    Que lata las pesadillas, Tere, yo casi nunca tengo pesadillas...

    Noves flors, potser precisament aquesta és la , que jo ho omplo sempre tot... de significats molt més meus que no pas dels altres. la interpretació està engegada fa estona... mi no paren d'arribar idees interessants ...

    La consciència està plena de respostes, la pega és que a vegades fa trampes.

    Joan, quanta ráó que tens! jo per a significats no quedo... en dono a dojo a qualsevol cosa... però me'ls invento?

    ResponElimina
  25. Hola Carme! aqui tens la interpretació del teu somni.
    Jo penso que la persona que s'acosta i que no pots veure qui es ETS TU MATEIXA i el missatge que et vol donar és que hi ha una cosa important en la teva vida que estas passant per alt. Hauries d'intentar esbrinar que és, però, de la mateixa manera que sabies que no hi habia res escrit al paper segurament segurament la teva intuició et farà saber que és.
    Perdona l'atreviment.
    Besitos!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari