divendres, 11 de gener del 2013

Lo Pilar D'Almenara

 


La  veritat  és  que  anem poc  cap a ponent.  I  en canvi m'agrada  anar-hi,  perquè  hi tinc  molts  amics  i molt  lligams.  Una  bona amiga  que  viu a Mollerussa,  ens  va  convidar  a dinar,  un diumenge  just abans de  Nadal  i ens  va  portar  tot el dia a veure  coses  maques  de  per  allà  a la  vora.  Vam començar  (així  que va  escampar  la boira)  per aquest  Pilar  d'Almenara,  al capdamunt  d'una serra com de joguina.  Aquest  punt  és  a 457  m sobre  el nivell  del mar,  però  tenint  en compte  que  el Pla  d'Urgell  que s'estén  a  sota,  ja oscil·la  entre els 200  i 300  metres, el desnivell  no és  gaire.  Però  estava  preciós  tot,  la  serra  s'esfilagarsa  en  petits  turonets  retallats  que  es  van difuminant  mica  en mica  fins a fer-se  plana.  Encara que era  hivern,  estava  verd.



18 comentaris:

  1. Hi ha racons bonics que tenim molt a prop i encara els hem de descobrir.
    Ja veig que en vas descobrint i col.leccionant :)
    Bona setmana Carme

    ResponElimina
  2. I el Montsec?? Et falta el Montsec! :-)) Amb sort no vas trobar boira i vas poder gaudir de bones vistes! No conec massa el Pla d'Urgell jo.... ja veig que m'hi hauré d'acostar!
    Una abraçada Carme!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó, em falta el Montsec!!!!! ;) Quan anàvem amb el cotxe de camí cap a Mollerussa, hi havia boira, però es va aixecar...

      Una abraçada, Alba!

      Elimina
  3. Tenim un país de molts contrastos i val la pena no descuidar cap dels quatre cantons, hi ha temps per anar-se movent d'un cantó a l'altre i no deixar-se res per veure. Bé, sempre ens quedarà alguna cosa pendent, cosa que és fantàstic, així podem seguir i seguir...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Millor que millor si sempre tenim alguna cosa pendent!!! :)

      Elimina
  4. Que bé que has descrit el paisatge. Saps que per ací, a prop, tenim un poble que es diu Almenara?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre m'ha sorprès com els noms dels pobles es repeteixen a diferents llocs del país! No ho sabia pas, no!

      Elimina
  5. Sí que fa de bon veure en les fotos, i l'aquarel·la amb aquesta escala envoltant la torre com si l'abraçara… la que està dalt ets tu? ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podria ser-ho... ;) És una escala molt maca, moderna, per a poder visitar la torre. Abans, quan era torre de defensa, no hi havia escala fixa, era una escala de barrots i la posaven i treien.

      Elimina
  6. com diu l'Alba el Montsec és especial.. si t'apropes per allà algun dia no deixis d'anar a Llimiana i ja em diràs.. aquell paisatge restarà per sempre dins teu..
    un dibuix molt bonic i amb uns colors preciosos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, lolita... seguiré el consell de l'Alba pel Montsec i el teu per Llimiana.

      Elimina
  7. Tenim uns territoris curulls de preciositats que traspuen la història mil·lenària del nostre poble. Cada cop que passo per masos derruïts engolits pel bosc o marjades ara plenes de pins escolto encara els sons dels antics habitants i sento la lluita per la supervivència diària. Hi ha molta força en totes les pedres que els nostres avantpassats van moure i en tots els paisatges que van crear. Ni que sigui per la seva memòria hem de perseverar en l'estima per tot aquest patrimoni.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem de perseverar, Joan, hem de perseverar, perquè estimar vol dir tenir-ne cura i hi ha tants paisatges que hem espatllat tant! Ara, aquesta torre està rehabilitada i molt ben cuidada i conservada!

      Elimina
  8. Conec força les terres de ponent i m'agraden molt...Vivim en un país que tot i ser petit, és molt gran en contrastos, hi ha paisatges molt variats i tots tenen el seu encant...
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'agraden molt, tenim un país magnífic! Petonassos!

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari