dimecres, 11 de maig de 2011

Acció Cultural del País Valencià - Editorial conjunta -

Una multa contra tots: en solidaritat amb Acció Cultural

El passat 17 de febrer, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) es va veure obligada a cessar les emissions de TV3 al País Valencià, després de 26 anys. Durant aquest temps, TV3 havia esdevingut una oferta televisiva normalitzada al País Valencià, on s’ha distingit per la seua qualitat i pel fet de ser una de les poques ofertes audiovisuals en català.

Malgrat això, el president Francisco Camps va decidir, ara fa quatre anys, obrir una sèrie d’expedients administratius contra l’entitat responsable d’aquestes emissions, Acció Cultural, cosa que s’ha traduït en una llarga persecució política i econòmica. El passat mes d’octubre, l’entitat ja va haver de pagar 126.943,90 euros per satisfer una primera multa, i ara s’enfronta a dues multes més que sumen vora 800.000 euros (dels quals ja n’ha pagat 130.000), una quantitat absolutament desproporcionada per a una associació cultural sense ànim de lucre la continuïtat de la qual pot posar en perill.

Durant aquests quatre anys, Acció Cultural ha fet patent l’amplíssim suport a TV3 al País Valencià, fins a arribar a l’èxit de la manifestació del passat 16 d’abril a València. En aquest sentit, cal també recordar les 651.650 signatures recollides per la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) “Televisió sense Fronteres” per legalitzar la recepció de totes les televisions en català en el conjunt del domini lingüístic, i que ara podria entrar a tràmit parlamentari al Congrés espanyol.

Tant el projecte de llei impulsat per la ILP com el recurs que Acció Cultural ha presentat davant el Tribunal Suprem poden acabar donant la raó a l’entitat en aquest conflicte artificial; però, de moment, Acció Cultural ha de pagar les multes que encara té pendents si no vol patir l’embargament dels seus comptes corrents i béns mobles i immobles. Davant aquesta greu situació, el nostre deure és col·laborar a fer front col·lectivament a una multa que en realitat és contra tots els que creiem en la pluralitat informativa i la llibertat d’expressió. Per això, avui, diferents mitjans publiquem aquesta crida pública perquè feu una donació solidària a Acció Cultural (www.acpv.cat): així com junts vam aconseguir les 651.650 signatures per a la ILP, junts hem de reunir els diners necessaris per garantir la continuïtat d’Acció Cultural.Ahir  dia 10 de maig  vaig  rebre  un mail  d'ACPV,  recordant  la solidaritat  d'internet  amb  la protesta   SENSE  SENYAL.  Hem de ser  solidaris  altre  cop,  en primer  lloc  col·laborant  amb aquesta  Editorial conjunta  i en segon lloc  amb l'ajuda  econòmica  que necessiten.  De  moltes  petites  quantitats  se'n fa una de  grossa.

Cliqueu  el banner  d'Internet solidària, per  anar  a les  maneres  de fer-los  arribar  les  ajudes.10 comentaris:

 1. Com m'has dit al meu blog, som-hi un altre cop... i els que facin falta!

  ResponElimina
 2. Acció Cultural del País Valencià som tots.

  ResponElimina
 3. Multen i expedienten emparats sota una legalitat que fan i desfan al seu gust.

  ResponElimina
 4. No sé, estic d'acord amb Acció Cultural i l'ultratge que se li està fent, però demanar donacions particulars per pagar la multa... em genera un conflicte intern.

  Demanar donacions per una multa causada per una injustícia, per un tripijoc polític, no sé. Entenc la situació complexa xò ara mateix hi ha tantes situacions que requeriríen donacions. Ha d'haver-hi alguna altra solució.

  ResponElimina
 5. D'acord, Mc!

  Llaudal, A mi també m'ho sembla!

  Òscar, Hi ha legalitats que no entendré mai. No puc entendre encara quina ha estat la il·legalitat que mereix una multa. No puc entendre que això aquí es vegi així i en canvi a les castelles es vegi justament del revés.

  rits, les solucions que hi ha, recursos legals i coses d'aquesta mena, ja s'han utilitzat totes, no estan encara perdudes, però si que estan pendents i mentrestant l'embargament dels béns, voldria dir gairebé la destrucció d'ACPV que fa tants anys que fa molta feina, molta, no només les antenes de TV. Molta feina per la cultura i la llengua de tots. Tens raó que hi ha moltes coses per les que s'hauria de fer donacions. N'hi ha infinites, evidentment, i que no podem ser a tot arreu, i per tant cadascú ha de triar les que veu més clares. Com que jo, aquesta la veig clara... doncs per ami endavant.

  ResponElimina
 6. Acció Cultural sempre ha fet molta feina pel país , fins i tot la que li corresponia fer a d'altres.
  No oblidem que calen molts valencians del nord.

  ResponElimina
 7. Jo tampoco sóc amant de les donacions en casos com aquest. Són els mateixos políticos destructors qui haurien de rescabalar els d'Acció. Però, és clar, si anem esperant que ho faci un altra...Ja ho veuré, Carme. Em passa com a rits.

  ResponElimina
 8. Jo hi tinc origens, el meu npare és valencià. Quina tristesa tot el que està passant, oi?
  Realment em sento valenciana del nord!

  ResponElimina
 9. Doncs moltes gràcies, Noves Flors.

  En calen, en calen, em plantejo salvar ACPV com penso que ens caldria salvar el nostre Omnium Cultural si estigués en perill que el destruïssin.

  Com poden salvar-lo ells, Glòria, si són els mateixos a qui fa nosa? Ells només volen esborrar-lo del mapa.

  Trist, trist, Cèlia, injust, tant lladre i estafador que camina pel carrer tant tranquil i gent que no han fet cap mal a ningú i molt bé per la cultura que s'hagin de veure així.

  ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari