dimecres, 19 d’octubre del 2011

Més haikús del 217è!



En companyia
construïm àmbits petits.
Feliç fugida.

Blanc, sobre els cims
l'aire calent l'apaga
tan blau el cel.

Goig que desvetlla
en fem arrel de vida
mar de capvespre.

29 comentaris:

  1. El segon m'ha agradat molt... serà perquè hi surt la paraula cim? ;p

    ResponElimina
  2. Dibuix preciós
    amb tècniques modernes.
    A mi m'encanta.


    Ui, això del seleccionat pot ser cosa de la pròpia plantilla... espera que vinc i ens ho mirem ;-))

    (Ep, pregunta-li a en Mac, segur que sap la solució) ;-)

    ResponElimina
  3. Què tens la nova interfície?

    Si tens la vella interfície jo això ho arreglaria entrant a la finestreta on fas els posts, a la pestanya del Codi HTML i suprimint qualsevol cosa rara que posi davant del text i que no sigui ni la font, ni la mida.

    De totes formes això ho arreglaria "post" a "post", però si et surt sempre és que és alguna cosa que tens configurada... No pot ser de la plantilla? Potser la plantilla que tens porta incorporada aquesta funció, que la font surti com "seleccionada".

    Llavors potser ho podries arreglar anant al Dissenyador de Plantilles (a dalt de tot "Dissenya", quan entris, veuràs el plànol del teu blog, a dalt, en blau "Dissenyador de plantilla", cliques. Columna de l'esquerra, a sota "Avançat", cliques. A dalt de tot "Pàgina" et sortirà tipus de lletra, color de fons i color del text.

    Suposo que l'errada és que tu tens posat un COLOR DE FONS diferent al fons del cos principal i aquest color de fons és el que fa que sembli seleccionat. Ara ho provo amb el meu i torno :-)

    ResponElimina
  4. NO!! No és això del Color de Fons... :-DD

    Segueixo investigant...

    (però tu, mentrestant contacta amb en MAC, eh?) ;-))

    ResponElimina
  5. Una idea tonta, podria ser que tinguessis activat el subrratllador en color blanc en fer els post? A l'escriure no els veus, però després surt...
    No sé, pere provar que no quedi no?

    ResponElimina
  6. Potser ho has escrit en word i en fer copiar i enganxar de vegades surt aquest fons blanc.

    Bona tarda Carme.

    ResponElimina
  7. Ostres, això que diu el Pere podria molt ben ser!!

    Fas el post en Word i ho enganxes directament a la finestreta de fer el post (no a la del Codi HTML sinó l'altre)... doncs podria ser :-))

    ResponElimina
  8. No sé exactament. A mi quan m'ha sortit així és perquè jo ho he seleccionat i he pitjat damunt la icona de color, no color de lletra sinó color de fons. Selecciona el que et surt així i veges si en anar a color de fons en tens algun marcat i el desmarques.

    ResponElimina
  9. Ue! Més haikús! M'alegro que la "bronca" d'en XeXu al meu post no t'hagi intimidat gens! Ben fet! Hehehe!

    Apa, jo això de "seleccionat" havia pensat que ho feies expressament, tot i que ho trobava un pèl estrany... No tinc ni idea de perquè et deu passar, però espero que ho puguis solucionar!

    ResponElimina
  10. Em sap greu, Carme, ni idea d'això del subratllat. Els haikus m'agraden, però aquest horitzó assoleïat m'atrapa!

    ResponElimina
  11. Molt bonic, Carme.
    Si fos un tapís, el posaria a l'habitació i cada dia al anar a dormir tindria un llum petit encès, per somiar que hi ha gent que sap fer gaudir als altres.

    ResponElimina
  12. Trobo que no hi queda malament aquest blanc de fons. Semblen retalls enganxats :)
    bona nit Carme.Quina facilitat amb els Haikús!

    ResponElimina
  13. De les qüestions tècniques no en tinc ni idea, Carme; els designis de blogger són inescrutables...
    Però el que vull dir-te és que el dibuix em té robat el cor. Si ja em trasbalso davant els crepuscles, aquesta il·lustració m'ha acabat de perdre. Felicitats, artista!

    ResponElimina
  14. Segur que sí, porquet! :) A mi també és el que m'agrada més!

    Assumpta, gràcies per els teves investigacions! Un petonàs!

    Judit, gràcies, podria ser això però no se'm desactiva, puc canviar-li el color, però no desactivar-lo.

    Pere, doncs ho he copiat no pas del word sinó dels comentaris a cal Tibau, però podria ser que l'efecte fos el mateix. No copiaré més! :(

    Noves Flors, el problema és que no puc desmarcar-lo, canviar-lo sí, desmarcar-lo no!

    Yáiza... hehehehe... en XeXu encara ha de complir molts i molts anys abans d'impressionar-me per una bronqueta de no res... :D Ja sé que hi ha uns colla de puristes del Haikú a la catosfera. I jo, amb disculpes atots si cal, sóc molt eclèctica en tot en general i en els haikús en particular.

    Gràcies Ferran! :)

    També és molt bonic el teu comentari, Pep! Gràcies!

    Bona nit, Joana i moltes gràcies per les teves paraules animadores! :) Ja has tornat a la civilització? Benvinguda!

    ResponElimina
  15. Galionar, moltíssimes gràcies! Així que comparteixes el gust pels crepuscles i les postes de sol amb el Petit Príncep? :) Un petó!

    ResponElimina
  16. A veure Carme, si faig les entrades amb el Chrome o la interfície nova del Blogger, em surt com a tu. Si vaig al dissenyador antic i ho faig em l'explorer no em passa, així que sovint, escrit el post, he de sortir, entrar amb l'explorer o canviar a la interfície antiga i llavors no surt el blanc.

    A veure, prova!

    ResponElimina
  17. Jo sempre faig les entrades des del Chrome i des de la interfície nova... o sigui que deu ser això.

    Provarem! Gràcies, Zel!

    ResponElimina
  18. Carme, l'important que són els haikus, t'han quedat fabulosos. I el dibuix, també. En això de les ratlles jo ni m'havia fixat. Ja veuràs que amb tants ajudants aviat ho soluciones!

    ResponElimina
  19. O sigui, que, finalment, era una altre "gracieta" de la interfície nova... Ecs!

    Visca les interfícies antigues!! :-DD

    ResponElimina
  20. Gràcies, Glòria!

    Assumpta, jo no n'estic molt segura, perquè el post d'avui l'he fet exactametn igual com sempre (sense copiar-lo d'enlloc) i m'ha sortit bé, amb Chrome i interfície nova... jo crec mé s avia t que é s allò d e la còpia, però quan un post ja m'ha sortit així, no hi ha manera de canviar-lo ni tornant a escriure el text...

    ResponElimina
  21. És molt possible... quan el copies, has de seleccionar el text i, quan ho enganxes, t'ho enganxa amb la selecció i tot.

    Has provat a enganxar-ho directament a la pestanya de l'HTML? A la interfície antiga aquesta pàgina desfà qualsevol configuració prèvia. O sigui que segur que no et copiaria el "seleccionat". Ara bé, la nova és tan rareta la pobre... :-)

    ResponElimina
  22. Arribo una mica tard i em sembla que la solució a que el text surti remarcat és la que et diu l'Assumpta just al comentari d'aquí a dalt. Quan fem "copiar i enganxar" també copiem les configuracions del text i per evitar reproduir-les quan no ens interessa, el truc és enganxar-les a la pestanya "html" en lloc de a la pestanya "Redacta", així queda només el text pla que després podem configurar al nostre gust. Jo treballo des del primer dia amb la nova interfície i no crec que tingui res a veure amb aquest problema.
    El que no veig tant clar és això que dius que una vegada fet, ja no ho post arreglar. Si vols, passa'm el codi html del post (el còpies en un arxiu de text) i me'l miro.

    ResponElimina
  23. Mc! Gràcies per venir, i explicar-ho. Mira ja està, la solució de l'Assumpta i la que tu em dius ha funcionat. I crec que m'he explciat malament. No volia pas dir que aquesta solució no em funcionés, sinó que dins de la pestanya Redacta... no hi havia maenra, ni esborrant i rescrivint... Ara sí, ja ho veus! Gràcies "guapíssims! una abrçada!

    ResponElimina
  24. Saps per què dins la pestanya REDACTA no et funcionava? Doncs perquè tu esborraves també DES DE LA PESTANYA REDACTA i, encara que a tu et semblés que la finestreta quedava neta i buida segur que si llavors haguessis canviat a HTML hauries vist com quedaven un munt de codis que eren els que tu havies portat en copiar a REDACTA. Són invisibles però hi són.

    Fes la prova :-)

    Copia un text directament a REDACTA, després l'esborres i, un cop esborrat, vas a HTML i veuràs quin "rastre" has deixat.

    Llavors esborra també tot el que hi hagi a HTML i veuràs com, escrivint de nou el post des de REDACTA (sense copiar-lo, clar) SÍ que ja no et sortirà aquest seleccionat :-))

    (Ah, he d'admetre que la idea de que l'errada podia venir d'un "COPIAR" va ser del PERE, no meva hehehe tot i que, en veure-ho a l'instant em vaig adonar que molt bé podia ser això) :-))

    ResponElimina
  25. Perfecta la teva explicació, Assumpta. L'entenc molt bé.

    Tot i que no vaig masa sovint a remenar l'html, algun cop hi ha anat per esborrar espais que no hi havia manera d'esborrar des del Redacta o alguna altra cosa semblant... i ja ho veig, és el mateix.

    Moltíssimes gràcies!

    ResponElimina
  26. Quan he vist que en MAC també creia que era això del "copiar" que ja havia apuntat en PERE, m'he adonat que, si aquesta era la bona solució, l'única explicació possible a que no ho poguessis treure fins i tot després d'haver-ho esborrat era que quedava rastre a la pestanya del codi HTML :-))

    ResponElimina
  27. Una haikús preciosos, que jo dec veure diferents a tothom , perquè ho veig bé, ni fons blanc ni res de res, no sé quin és el problema...
    El dibuix que nosé amb quina tècnica l'has fet , una passada. Felicitats.
    Petons,
    M. Roser

    ResponElimina
  28. Gràcies un cop més Assumpta!

    Mª Roser, és que ara ja està arreglat i ja es veu bé! El dibuix, com gairebé sempre és de Paint, de l'ordinador. Gràcies!

    Bona nit i un petó.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari