dijous, 18 de setembre del 2014

Liebster -mem

  La Montse - Arare, una blocaire amb molts  posts a l'esquena, escriptora de contes  publicats, que fa temps  que conec  al blog  i que darrerament  ens  hem vist  un parell o tres  de vegades, m'ha nominat  per un d'aquests jocs literaris/blogaires. 
  
    A cal McAbeu, vaig trobar  una explicació  que jo havia buscat fa  anys  sobre  el que és  un Meme,  que jo li dic  Mem,  perquè  també  vaig  trobar que es podia  dir,  en català.  Com gen.
   
    Aquest  mem consisteix  en seguir  les  passes  assenyalades  i  contestar  unes  preguntes...

     1) Moltes  gràcies,  Montse per  haver  pensat  en mi,  encara  que  una  mica  de mandra  fa,  eh?  per  no dir  molta

     2) No  nominaré  cap blog,  perquè  no cal.  Si a  algú  li ve  de gust  el mem,  endavant.  Jo ja us dono prou feina  amb els meus  altres blogs  participatius...  no cal passar-se. Us prefereixo  "pencant" a les  Itineràncies i  al Roda  el món i Torna al blog.

    3) Contestar a 11 preguntes. 






Aquí, el qüestionari:

    1. Quin és el teu gènere literari preferit? M'agrada  la novel·la,  la poesia  i també  l'assaig.

2. Com et vas animar a escriure un blog?
Era  el 2007,  em va fer  gràcia  provar-ho a  veure  com funcionava  tot  això.  Com que jo sempre  he escrit  una cosa  o altra...  només  canviava  el format.

3. Prefereixes sagues o llibres sense continuació?
Si  m'agraden, m'ho passo bé amb  qualsevol de les  dues  coses

4. Quin és el llibre que has rellegit més vegades?
Els  4 Apòcrifs  de  Manuel de Pedrolo. I també  algunes  altres  novel·les  d'ell.  Últimament  m'han passat les  ganes  de rellegir  i rellegeixo poc.

5. Quin és el millor llibre que has llegit aquest últim any?
Aquest  2014  m'han agradat especialment:  Le cosmos et le lotus de Trinh Xuan Thuan, El noi sense color i els anys de pelegrinatge d'Haruki Murakami i Desig de xocolata de Care Santos

6. Quina és la teva portada preferida?
Mai no em fixo gaire en les portades,  la veritat...

7. Quin llibre t'emportaries a una illa deserta?
Nusepas...  potser  algun que  expliqués  què  coi  es pot  menjar  en una illa deserta

8. Quin és el teu personatge literari masculí preferit?
L'Oriol Mestres

9. Quin és el teu personatge literari femení preferit?
Val la Mafalda?

10. Que li diries al teu personatge literari preferit?
Li diria, que m'agradaria  tenir-lo a prop...

11. Quin és el teu autor o autora preferit?
Buf!!!  Un munt!!!  
En primer lloc: Manuel de Pedrolo
En segon lloc: Haruki Murakami 
I després,  molts  d'altres: Jaume Cabré, Pere Calders, José Saramago, Carmen Martin Gaite, Alessandro Baricco, Blanca  Busquets,  Michel Houellebeq, Miquel Martí Pol, Joan Salvat Papasseit... André Comte-Sponville,  Anna Gavaldà, Sandor Marai   i segur que me'n deixo algun de molt preferit que ara  em passa  per alt.

16 comentaris:

  1. Semblava que els mems ja havien desaparegut però sembla que resisteixen. Jo també els deixo passar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veus que ho entenc molt bé. Jo potser he fet una excepció, perquè parla de llibres...

      Elimina
  2. M'encanta el 'si el voleu fer el feu, però us prefereixo pencant al Itineràncies o al Roda', hehehe! Bé, segurament si m'haguessin fet contestar les preguntes per tu no te n'hauria encertat gaire, però la veritat és que no m'han sorprès gaire. Murakami, Pedrolo, tot molt coherent. Doncs sí que ens coneixem, sí. Ja imaginava que no et passaria per alt que tot i ser un relat trist, té un final esperançador.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres, XEXU, el final d'aquest comentari és copiat de la resposta al comentari de la CARME al teu blog... Quin embolic!!

      Elimina
    2. Doncs, sí, està clar que si heu de dedicar uns minuts o unes hores als blogs us prefereixo allà que no pas fent mems, però cadascú és lliure de triar el que vol.

      Assumpta, jo diria que en XeXu encara no m'ha contestat el meu comentari al Bona nit... Quan ho faci se'l copiarà d'aquí... En tot cas, o no... Qui sap? :P

      Elimina
    3. Senyores, una mica de calma. Si he fet una mena de resposta al comentari de la Carme aquí mateix és perquè no responc mai els comentaris individualment quan faig relats. En els RC sempre explico una mica la idea del relat i dono les gràcies, però en aquest cas, en ser una imatge de la Carme, i que la idea del relat era aquesta, una mica pensant en ella, no vaig voler que això em passés per alt i li vaig dir aquí mateix. És una altra manera de contestar comentaris, quan no contesto els comentaris en el blog!

      Elimina
  3. Jo vaig saber que en català se'n deia MEM justament preparant aquell post que enllaces. Però digués-li MEM o digues-li MEME coincideixo que fa mandra seguir-ne un. Tot i així, també diuen que un cop a l'any, no fa dany. No? :-))

    I també m'ha agradat llegir les teves respostes. Tinc pendent "Desig de xocolata", n'he sentit parlar molt bé i la teva recomanació m'ho confirma.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em va fer gràcia llegir el teu post, perquè em va recordar la informació trobada fa anys. També en vaig fer un post, però m'ha fet molta mandra de buscar-lo. Crec que era als primers moments, quan els col.leccionava a Bloctum.

      Estic segura que t'agradarà. Ja ens ho explicaràs.

      Elimina
  4. No sabia què era un mem, tot i que segurament n'han passat molts per la xarxa, l'immensa majoria dels quals he deixat aparcats.
    Sempre m'ha fet gràcia la pregunta de què t'enduries a una illa deserta, i la resposta és impossible. Potser una barca prou bona, i carregada de combustible i aliments, per si decidís retornar a la civilització.

    ResponElimina
  5. Mira-la ella que maca contestant el Mem ;-))

    Esteu abducids amb en Murakami (ecs... parlo com una unionista... ) :-DDDDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Demà post sobre Murakami, abduïda, del tot pel,seu últim llibre...;)

      Elimina
  6. També soc de les que deixa passar els Men de llarg... els hi tinc una especia d'al·lèrgia ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que aquest nomt hagi donat cap "reacció" al.lèrgica... ;)

      Elimina
  7. Si és sobre llibres, per mi poden haver-hi els mems que vulguin!
    Veig que fas país Carme! A mi em fa una mica de vergonya admetre que no en faig gaire, sabent que tenim gent molt potent. Prenc nota de les teves recomanacions!
    Per cert, qui és l'Oriol Mestres? L'he googlejat però no el trobo!
    Salutacions!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi, a vegades em fa la vergonya inversa, penso que llegeixo pocs estrangers... Però la veritat és que la nostra literatura m'agrada molt. I molts més autors, encara, des que he dit.

      L'Oriol Mestres és el personatge principal dels Apòcrifs de Pedrolo. Suposo que no era fàcil d'endevinar, però per a mi era ben evident.

      Quina gran falla del senyor Google, no conèixer l'Oriol Mestres. Imperdonable!!!! A més a més hi ha un carrer a Sarrià que du aquest nom. No crec que sigui a causa d'aquestbpersonatge. Més aviat sempre he pensat al revés que Pedrolo havia agafat el nom d'aquest carrer...

      Una abraçada

      Elimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari