dissabte, 23 d’abril del 2011

Sant Jordi i Josep Pla



Avui fa 30  anys que Pla ens va deixar.   Crec  que hi haurà commemoració  pels  blogs,  Jo m'hi sumo amb  el meu dibuix i  les  seves  paraules. 

He  escrit  una citació  del començament del seu quadren gris.  I  enllaço el blog  El quadern gris  que  va  reproduir  el seu llibre respectant  el dia  i el mes  de les  entrades,  i  reproduint  de  del març 2008  i  fins el novembre  2009,  allò  que va ser  escrit  des del   març  1918  fins  el  novembre del 1919

Aquest  llibre,  en forma de blog, serà  el meu regal  al Ricard,  de  Clàssics  de cinema,  el blocaire  que m'ha  tocat  per  a  regalar-li  el llibre de Sant  Jordi.

"Decideixo de començar aquest dietari. Hi escriuré –just per passar l’estona, a la bona de Déu– el que se m’anirà presentant. La meva mare és una senyora molt neta, dominada per l’obsessió de mantenir la casa en un ordre gebrat. Li agrada d’estripar papers, de cremar velles andròmines, de vendre al drapaire tot el que per ella no té una utilitat pràctica o decorativa immediata. Ja farà prou, així, que aquests papers se salvin de les seves admirables virtuts casolanes. Si això arriba, no crec pas, de tota manera, que hi hagi res de mal…"


Agraeixo.,  doncs,   a la  mare  de Josep Pla  que  salvés  el dietari  de  les  seves  estripades  i cremes...


A  més  a més no em puc  resistir  a enllaçar  una altre  llibre,  que  voldria  compartir,  amb  en Ricard  i amb  tots.  Me'l  va  enviar  la Joana  fa  un temps i  és  molt  bonic. Cliqueu  l'enllaç,  val la pena!


DonQuijote de la Mancha



I  després  de dos llibres  seriosos  i  d'autors  de  pes,  ara  te'n regalo un altre  gens  seriós  i d'una autora  que més  que escriure    i dibuixar,  juga  constantment...  






Enllaç  a Lulú per  comprar  el llibre  o per  baixar-lo  gratuïtament  directament  del web.




26 comentaris:

  1. Bons regals per un Sant Jordi!
    Feliç diada, Carme!

    ResponElimina
  2. Bona diada de Sant Jordi, Carme. Molt bé el teu recordatori de Pla.
    Un petó.

    ResponElimina
  3. A mi també m'ha agradat recordar Pla. Feliç Sant jordi!!

    ResponElimina
  4. Un plaer passar per ací i recollir els teus regals que tot i que tenen un destinatari concret, tots ens en aprofitem del teu magnífic regal.
    Sóc una fan del Quadern gris i vaig participar una temporadeta al Notes vistes, però la manca de temps em va ferdeixar-ho. Ara m'has fet repensar-me el fet de tornar-hi.
    El teu conte és fantàstic!!! Si no t'importa me l'emporte al blog de l'escola per fer-los un regal de la teua part!!! N'estarien molt contents si els dirigires unes paraules!!! per a ells sembla màgic poder contactar amb una escriptora o il·lustradora. S'agafen la lectura amb molta més passió!!!
    Una gran abraçada de Sant Jordi

    ResponElimina
  5. Molt feliç dia de Sant Jordi, Carme.

    ResponElimina
  6. Feliç dia de Sant Jordi, Carme. Que els uendos et porten moltes lletres
    Salut i Terra

    ResponElimina
  7. Carme, l'ampolla ha arribat a la sorra de la platja ben plena.
    Sabia que te n'ensortiries, rebé!
    Bona Diada de Sant Jordi!

    ResponElimina
  8. Moltes gràcies pels regals. Jo sóc més bon cinèfil que lector i confesso no haver llegit mai Pla. Bé, ja he començat a corregir aquesta mancança amb "El quadern gris", que confirma la idea que me n'havia format: una prosa gairebé perfecta, un esperit senzill i lúcid (i, com a mi, també l'avorrien els llibres de dret).

    Se m'oblidava: la meva recomanació per a demà diumenge és "Chico y Rita" (si ja l'has vista, te'n passaré una altra).

    ResponElimina
  9. L'he penjat, però no puc fer aparèixer el pdf!!!

    ResponElimina
  10. Bon recordatori Carme.

    Feliç Diada de Sant Jordi!

    ResponElimina
  11. Carme molt bona diada de Sant Jordi! has fet uns regals preciosos i valuosos!

    ResponElimina
  12. Pla el llibre dilecte
    ple de pètals perfumats
    ........... Anton.
    bona Diada...

    ResponElimina
  13. Quines bones recomanacions per st Jordi! Moltes gràcies!

    ResponElimina
  14. Bon Sant Jordi!

    Caram quants llibres!

    ResponElimina
  15. Eiiii Carme, felicitats pel teu llibre!!
    Tornaré a passar mes tard... no puc obrir el pdf!! I el vull també pels meus nens!!
    Bon Dia de Sant Jordi!

    ResponElimina
  16. Avui és inevitable no recordar el Pla perquè hi ha actes arreu de Catalunya i com bé dius, molts blocs també el recorden.
    He entrat als teus contes i m'he sorprès gratament!
    Que acabis de passar una bona diada!
    Un petonet!

    ResponElimina
  17. Ho reconec, ho admeto, ho confesso :-)) Quan he vist el darrer dels llibres dels que parles, gairebé he oblidat els altres hi he anat directament...

    Quina sorpresa tan maca he tingut!! i... ostres, (deixa'm "presumir" una mica també hehe) que jo sempre t'ho deia que et veia d'il·lustradora de contes infantils, és que ho veia claríssim... i he tingut una sorpresa molt maca en veure tots aquests (no els he llegit, només ho he mirat perquè ara no tindria temps per fer-ho poc a poc, com s'ha de fer) però... uau... no sabia que n'havies escrit tants i tots amb el seu dibuix!! :-))

    Aquest llibre deu existir de veritat (en paper) és clar... En Guillem i en Jan estaran feliços amb ell... i espero que moooooolts més nens i nenes també en puguin gaudir :-))

    Enhorabona!! :-)

    ResponElimina
  18. Molt bé el llibre de contes.
    En Pla? Un autor per anar rellegint contínuament.

    Gràcies per la tria de Sant Jordi

    ResponElimina
  19. Ei, enhorabona! Però jo tampoc puc obrir l'enllaç del llibre, sí, d'aquella que juga constantment (i s'ho passa pipa, em penso). Ja ho tornaré a provar. Per cert, si existeix en paper, el voldré.

    ResponElimina
  20. tens una rosa per tu a casa meva....però no et preocupis que jo la vaig regant perquè no es passi.....bona setmana santa

    ResponElimina
  21. Felicitats Carmeta! m'he baixat el teu llibre a l'escriptori i l'aniré llegint.. de moment però he vist tots els dibuixos i m'han encantat... renoi.. és que tens una energia que no te l'acabes...
    felicitats felicitats felicitats felicitats....

    ResponElimina
  22. Fou un home complicat, aquest. Però en algunes coses tingué raó.
    I fou un gran prosista, sens dubte. Encara ho és, per a mi. Malgrat tots els malgrats que hi vulguem posar.

    ResponElimina
  23. EGràcies a tots per les vostres paraules. Em sap greu que no pugueu obrir el pdf. Costa una estona, però a mi se m'obre.

    I he de dir-vos als que dieu que el voleu, aquest meu llibre, que això és una autoedició feta a Lulú i que sí que es pot demanar en paper. Ara posaré l'enllaç a sota on es pot demanar.

    Pel que fa al Pla, he volgut col·laborar a l'homenatge dels 30 anys de la seva mort, però he de reconèixer que no sóc una gran lectora de Pla, he llegit el Quadern gris (al blog del Quadern gris) i El carrer estret. I prou. Reconec el seu prestigi i la seva prosa, però a mi m'agrada molt més un altre tipus de literatura. Ja ho sabeu oi? com ara Pedrolo :) Amb molt de sentiment. Són dos autors molt bons, però són com antagònics, oi? En tot i per tot.

    ResponElimina
  24. Hola Carme, l'enhorabona pel llibre, tg'ha quedat molt bé, bsts

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Podeu agafar imatges del meu blog, esmentant d'on les heu tret i mantenint el nom.

Protected by Copyscape Plagiarism Scanner

Quant fa que col·lecciono moments - des del 13 de maig 2007

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Regal de l'Anton.

Regal  de l'Anton.
Gràcies

Centenari Màrius Torres

Centenari Màrius Torres
30 d'agost 2010

Joc de El gabinet del Doctor Caligari