És molt bonic; a mi també m'ha recordat el galzeran, però crec que té forma d'arbust i no tant d'arbre... Boletes vermelles, menjar per als ocells, que l'hivern comença i serà fred... Aliment també per als nostres somnis, que de tant en tant convé... Una forta abraçada!
Ospa! Doncs no se m'acud què pot ser! Un galzeran segur que no ja que és un arbust que no passa del metre i mig. A més; el galzeran treu les boletes al mig del que semblen fulles (en veritat són tiges en forma de fulla)
En tot cas tu l'has convertit en un grevol molt bonic ;) Avantatges de dibuixar...pintes el que vols ;) bones festes B7s
CARMEEEE!!! És un boix grèvol. Si si si Ara ho he vist clar i he trobat on t'ho expliquen Resulta que les fulles amb punxes tant sols estan a la part baixa de l'arbre. (és un arbre petit però arbre :) http://raconatural.blogspot.com.es/2012/12/mataro-radio-el-boix-grevol-i-lavet.html Estem massa acostumats a veure les fulles com a decoració de nadal i com un arbust (en jardineria) i no com arbret. Bon Nadal petons
OSTREEEEES!!! Miquel, ja saps com m'agraden aquestes descobertes!!! No, petit no era... llàstima que no me'l vaig mirar de la part de baix, però jo convençuda que era un grèvol i quan vaig mirar a través dels vidres, vaig pensar no, no ho és... però jo al meu rotllo amb el dibuix i finalment ho és! Potser és cert que no n'havia vist mai cap de tan gros...
Em fa doble il·lusió. Una per la descoberta del que m'expliques i l'altra per la meva tossuderia en veure'l grèvol, encara que em semblés que no.
Saps què m'he fixat, a casa? que les alzines velles, també tenen les fulles menys dentades que les joves... no sé si totes o també són les de dalt o les de baix, ja m'hi fixaré. Ei! que ja sé que no té res a veure, però tot són curiositats del món dels arbres!!!
Gràcies, Miquel, moltes gràcies, t'has guanyat un petonàs... Bon Nadal
Be, no et pensis, si que te res a veure. Uns cops per un tema d'insolació, altres com a defensa contra els animals (com sembla ser el cas del grèvol) les plantes tenen fulles diferents en un mateix ejemplar. També es pot observar clarament en els eucaliptus. És probable que trobis que les teves alzines tinguin les fulles més altes sense tanta punxa. Una altre característica fàcil d'observar és que les fulles més altes acostumen a ser més dures i petites (han de suportar més insolació) i les que estàn a l'obra de les superiors necessiten ser més amples (per captar més llum) i no tant dures. Apa! Ja saps alguna cosa més :D B7s
Sí que és un boix grèvol que floreix quan s'acosta Nadal. Al pati d'on treballo n'hi ha uns quants i fan patxoca. N'he agafat unes quantes branques per decorar casa meva. :-)
L'edifici del museu és molt bonic i aquestes talles tan antigues de Verges, són molt interessants... Em sembla que sí que és un grèvol, perquè n'hi ha de diferents classes, normalment són més com un arbust. Petonets de bona nit.
és molt bonic el dibuix ...crec que potser és un galzeran que té boletes vermelles
ResponEliminaEm sembla que no ho era tampoc...
EliminaMentre ens ompli d'il.lusió, benvingut sigui.
ResponEliminaQue no es perdi la il·lusió!
EliminaÉs molt bonic; a mi també m'ha recordat el galzeran, però crec que té forma d'arbust i no tant d'arbre... Boletes vermelles, menjar per als ocells, que l'hivern comença i serà fred... Aliment també per als nostres somnis, que de tant en tant convé...
ResponEliminaUna forta abraçada!
Gràcies, Galionar!!!
EliminaUna immensa abraçada nadalenca!!!
Ospa! Doncs no se m'acud què pot ser!
ResponEliminaUn galzeran segur que no ja que és un arbust que no passa del metre i mig. A més; el galzeran treu les boletes al mig del que semblen fulles (en veritat són tiges en forma de fulla)
En tot cas tu l'has convertit en un grevol molt bonic ;) Avantatges de dibuixar...pintes el que vols ;)
bones festes
B7s
Doncs si a tu no se t'acut a mi menys... he intentat buscar-ho, però no l'he sabut trobar.
EliminaUn galzeran no era tampoc... que ja el conec...
Bones festes, Miquel!!!
És un grèvol. És que ara els fan així, no sé per què.
ResponEliminaT'ha convençut el meu dibuix? :DDD Gracies pel somriure d'anar a dormir...
EliminaSí, Nadal fa que les coses semblin unes altres. Unes mares de Déu molt boniques. Bones festes, Carme
ResponEliminaMoltes gràcies i Bones festes, Loreto
EliminaQuines coïncidències! Mentre sembli de Nadal!
ResponEliminaAixò és més que coïncidència, em diverteix molt el que m'ha passat amb aquest arbre.
EliminaGrèvol, arbre de la creació.
ResponEliminaArbre de la creació... ara que me'l puges d e categoria vaig a retocar el dibuix... no m'agrada l'arbre com ha quedat.
EliminaCARMEEEE!!! És un boix grèvol. Si si si
ResponEliminaAra ho he vist clar i he trobat on t'ho expliquen
Resulta que les fulles amb punxes tant sols estan a la part baixa de l'arbre. (és un arbre petit però arbre :) http://raconatural.blogspot.com.es/2012/12/mataro-radio-el-boix-grevol-i-lavet.html
Estem massa acostumats a veure les fulles com a decoració de nadal i com un arbust (en jardineria) i no com arbret.
Bon Nadal
petons
OSTREEEEES!!! Miquel, ja saps com m'agraden aquestes descobertes!!! No, petit no era... llàstima que no me'l vaig mirar de la part de baix, però jo convençuda que era un grèvol i quan vaig mirar a través dels vidres, vaig pensar no, no ho és... però jo al meu rotllo amb el dibuix i finalment ho és! Potser és cert que no n'havia vist mai cap de tan gros...
EliminaEm fa doble il·lusió. Una per la descoberta del que m'expliques i l'altra per la meva tossuderia en veure'l grèvol, encara que em semblés que no.
Saps què m'he fixat, a casa? que les alzines velles, també tenen les fulles menys dentades que les joves... no sé si totes o també són les de dalt o les de baix, ja m'hi fixaré. Ei! que ja sé que no té res a veure, però tot són curiositats del món dels arbres!!!
Gràcies, Miquel, moltes gràcies, t'has guanyat un petonàs...
Bon Nadal
Be, no et pensis, si que te res a veure. Uns cops per un tema d'insolació, altres com a defensa contra els animals (com sembla ser el cas del grèvol) les plantes tenen fulles diferents en un mateix ejemplar.
EliminaTambé es pot observar clarament en els eucaliptus.
És probable que trobis que les teves alzines tinguin les fulles més altes sense tanta punxa.
Una altre característica fàcil d'observar és que les fulles més altes acostumen a ser més dures i petites (han de suportar més insolació) i les que estàn a l'obra de les superiors necessiten ser més amples (per captar més llum) i no tant dures.
Apa! Ja saps alguna cosa més :D
B7s
Be, el que vas fotografiar no era tant petit... he he he
ResponEliminaque sigui un grèvol o no, és el de menys, el cas es que ens porti un xic de felicitat
ResponEliminaUna bona estona en dibuixar-lo sí que m'ha portat...
EliminaSí que és un boix grèvol que floreix quan s'acosta Nadal. Al pati d'on treballo n'hi ha uns quants i fan patxoca. N'he agafat unes quantes branques per decorar casa meva. :-)
ResponEliminaUns quants? Volem una foto, Pilar!!! :DDDD Que maco! sempre els he vist d'un amb un...
EliminaUna abraçada...
L'edifici del museu és molt bonic i aquestes talles tan antigues de Verges, són molt interessants...
ResponEliminaEm sembla que sí que és un grèvol, perquè n'hi ha de diferents classes, normalment són més com un arbust.
Petonets de bona nit.
El meu dubte era per les fulles, no es veuen gens dentades...
EliminaPunxegudes, vaja!
Elimina